начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

POMOGNETE MI!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

POMOGNETE MI!!

Мнениеот ivi0707 » 14 Ное 2006, 17:01

Predi 3 meseca ba6ta mi i 4i4o mi skliu4iha pomejdu su dogovor, suglasno koito 4i4o mi se suglasiava da predade durjnata ot nego starinna bro6ka na baba mi/tiahnata maika/, koiato e sobstvenost na ba6ta mi, da ia predade na men, sled zaminavaneto mu v 4ujbina. 4i4o v na4aloto se suglasi, no posle poiska da vkliu4im i nego i toi da predade bro6kata na men, sled kato az mu zaplatia napravenite raznoski po neinoto suhranenie, dokato e ebila pri nego.
Kajete mi, toi ima li pravo da iziskva tova ot men? Kakvo moje da se napravi ot tuk natatuk po tozi v-s s dogovora? I deistvitelen li e taka skliu4eniat dogovor mejdu ba6ta mi i 4i4o mi?
Molia Vi, pomognete mi!!!
ivi0707
Младши потребител

Мнениеот aleks84 » 15 Ное 2006, 21:01

...4i4o v na4aloto se suglasi, no posle poiska da vkliu4im i nego i toi da predade bro6kata na men, ....

Извинявайте, ама въпросът Ви е леко неясен и се съмнявам, че някой ще Ви отговори. Може ли да сте по - конкретен, с какво се е съгласил чичо Ви, в какво иска да го включите и каква е тая далавера с брошките...
aleks84
Потребител

Мнениеот ivi0707 » 16 Ное 2006, 16:36

ТАЗИ БРОШКА Е МНОГО ЦЕННА ЗА СЕМЕЙСТВОТО НИ. НЯМА ДАЛАВЕРА.
ДО СКОРО ЧИЧО МИ СЪХРАНЯВАШЕ ТАЗИ БРОШКА ПРИ СЕБЕ СИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ БАБА МИ Я Е ДАЛА НА БАщА МИ И Е НЕГОВА ПО ДОКУМЕНТИ. ТЯ Е СКЪПА, КАКТО КАТО НАСЛЕДСТВО, ТАКА И КАТО ПАРИЧНА СТОЙНОСТ. СКОРО БАщА МИ ЗАМИНАВА ЗА ИСПАНЯ И ИСКА ДА Я ОСТАВИ НА МЕН. ЧИЧО МИ ВЕЧЕ НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТОВА НЕГОВО РЕШЕНИЕ И, ЗА ДА СЕ СЪГЛАСИ ТАЗИ БРОШКА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА НА МЕН, АЗ И БАщА МИ ТРЯБВАЛО ДА МУ ПЛАТИМ ИЗРАЗХОДЕНИТЕ ОТ НЕГО РАЗХОДИ ЗА НЕЙНОТО СЪХРАНЕНИЕ, ДОКАТО ТЯ Е БИЛА ПРИ НЕГО.
В ДОГОВОРА Е ПОСОЧЕНО, ЧЕ ТОЙ НЯМА ПРОТИВ ДА СЕ ПРЕДАДЕ БРОШКАТА НА МЕН, САМО С/У ИСКАНИТЕ ОТ НЕГО ПАРИ. ТОЙ ИМА ЛИ ПРАВО ДА ПРЕДЯВЯВА ПРЕТЕНЦИИ ОТНОСНО ТАЗИ БРОШКА? пРАВИЛНО ЛИ Е СКЛюЧЕН ТОЗИ ДОГОВОР И МОЖЕ ЛИ ПО ЗАКОНЕН НАЧИН ДА СЕ РАЗТРОГНЕ?
ivi0707
Младши потребител

Мнениеот aleks84 » 17 Ное 2006, 20:55

Така както описвате нещата смятам, че договорът, който са подписали чичо Ви и баща Ви си е съвсем редовен. Щом чичо Ви е правил разходи, за да съхранява една чужда вещ, има пълното основание да иска да му бъдат възстановени тези пари и да отказва да върне брошката преди това. Той би имал това право, дори и да не беше подписал подобен договор. Освен това баща Ви явно също е съгласен, щом е подписал, така че какъв по - точно е проблема. Единствената важна подробност, която ми хрумва е, че ако Вие лично не сте подписали този договор, не сте длъжен/на да платите, но баща Ви си остава длъжник, защото брошката е негова. Така че, щом това бижу е толкова важно и ценно, платете му на човека разходите и си я вземете. А ако имате нуйда от още информация - обърнете се към юрист.
aleks84
Потребител

Мнениеот ivi0707 » 19 Ное 2006, 19:16

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!
щЕ СЕ РАДВАМ ДА ПРОЧЕТА И ДРУГИ МНЕНИЯ!
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!
ivi0707
Младши потребител

Назад към Семейни казуси