начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет

Мнениеот divain » 16 Ное 2006, 11:54

Със съпруга ми имаме фирма - ООД / дялове 50 на 50 / .
Баща ми ще да ми даде голяма сума пари с която да помогне за бизнеса / искаме да построим магазин ,но на името на фирмата за да ползваме ддс / . Как бихте ме посъветвали : при евентуален развод магазина да остане за мен . Все пак моят баща дава парите.
divain
Потребител

Мнениеот divain » 16 Ное 2006, 12:03

Зарбавих да спомена , че за сега не искам да променяме процентите на дяловете си . Това би обидило съпруга ми защото той за сега " движи" фирмата.
divain
Потребител

Мнениеот wit » 16 Ное 2006, 12:36

Схемата не е вярна - сменете я. Направете консултация с адвокат, счетоводител и финансист едновременно. Баща Ви трябва да дари сумата на Вас или да я заеме на дружеството, което да има заем и да го връща по уточнен погасителен план. Ако се случи нещо - имате задължение, гарантирано по някакъв начин, имате начин да си вземете парите или магазина. Хем лошият ще е таткото, а не Вие, хем дружеството ще строи магазина. Иначе може баща Ви да го направи ида Ви го даде под наем... има много варианти, вероятно има и подробности, които не сте посочили... Наистина потърсете сериозна консултация. Успех!
wit
Младши потребител

Мнениеот divain » 16 Ное 2006, 13:08

Благодаря ти вит. На мен ми се върти нещо в главата като: баща ми да направи дарение за парите , после те " влизат " / не знам само по какъв точно начин / в ООД -то и после при евентуален развод дали ще мога да се позова на чл.20 СК. То ясно , че след развода и ООД-то няма да съществува , но дали ще може да се вземе предвид този член при разпределяне на имуществото?!
divain
Потребител

Назад към Семейни казуси