начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

документи за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

документи за развод

Мнениеот milenceto » 31 Окт 2006, 16:34

Извинявам се предварително, тъй като предполагам, че има такива теми, но не успях да открия никъде какви документи за развод са ми нужни (мога ли да ги изтегля от някъде в електронен вариант) и каква е процедурата.
Ситуацията с две думи е: решихме да се разведем със съпруга ми, женени сме от май месец тази година, имаме бебе на 2 месеца. Питането ми е как най-цивилизовано да прекратим съпружеските се взаимоотношения, на кого ще се присъди детето и евентуално имам ли право на изплащане на издръжка от негова страна?
milenceto
Нов потребител

Мнениеот miao » 31 Окт 2006, 16:53

уви във вашия случай бърз развод е невъзможен - за развод по взаимно съгласие трябва бракът ви да е продължил поне 3 години.
имайте предвид и че до навършване на 1 годинка на детето разводът е възможен само с ваше съгласие.
процедурата е развод по исков път, но със споразумение - което все пак е доста по-приемлив вариант от исковия развод без споразумение, по който делата се точат с години.
най-важният съвет е - посъветвайте се с адвокат. в документите няма нищо сложно - удостоверението за сключен гражд. брак, за раждане на детето, документи за имоти или мпс придобити по време на брака и т.н.

miao@abv.bg
miao
Младши потребител

Мнениеот wit » 31 Окт 2006, 17:22

Подавате молба по исков ред, на първото заседание носите споразумение, водите един свидетел, може да ви насрочат нова дата, искате скорошна, измисляте пътуване за работа в чужбина на мъжа или нещо друго... Но първо трябва за всичко да се споразумеете със съпруга си - ползване на сем.жилище, родителски права, размер на издръжка, режим на виждане, фамилно име след развода... ако сте от София може да ми пишете на madlenbg@yahoo.com
wit
Младши потребител

Назад към Семейни казуси