начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Търся частен съдия изпълнител?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся частен съдия изпълнител?

Мнениеот Karry78 » 12 Сеп 2006, 11:44

Така ме насочиха да търся частен съдия изпълнител, защото бившият ми съпруг не плаща издръжката за детето.
И така щяло да стане по бързо...
Някой знае ли друг начин?
Karry78
Нов потребител

Всъщност

Мнениеот Karry78 » 12 Сеп 2006, 11:51

..доколкото знам, трябва да минат 3 месеца през които не е плащал издръжката/или греша/, за да му пратиш призовка или там каквото се прави....
А той прави така един месец внася два не внася...т.е. от началото на годината до този момент е внесъм общо за 5 месеца, а трябва да внесе за още 4месеца?????
Някой ще ме посъветва ли какво трябва да направя?
Karry78
Нов потребител

Мнениеот ostin » 13 Сеп 2006, 16:09

Това с трите месеца засяга наказателната отговорност на бащата от факта че не е плащал издръжка. Това не означава, че не можете да си търсите парите. Най добрия начин е да образувате изпъл.дело-било при частен или държавен съдебен изпълнител няма значение, на основание изпълнителния лист, който предполагам сте си взели от съда.. Ако работи е хубаво да му се наложи запор на трудовото възнаграждение-тогава няма да плаща през месец-два.
ostin
Потребител

Мнениеот ostin » 13 Сеп 2006, 16:12

пропуснах да отбележа, че понеже не казвате от кой град сте не може да ви препоръчаме частен съдебен изпълнител.
ostin
Потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Сеп 2006, 16:32

За Бай Гъдю е вярно, ама той започва работа след Нова година, доколкото разбрах :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Сеп 2006, 17:18

Ааа, следих аз оная дискусия с влизането в ЕС и с почерпките :lol: Ще има с какво да почерпи, само да е жив и здрав :)
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Karry78 » 14 Сеп 2006, 09:46

ostin написа:пропуснах да отбележа, че понеже не казвате от кой град сте не може да ви препоръчаме частен съдебен изпълнител.

Да, не съм споменала местонахождението си:)
От София съм.
Ако някой наистина е запознат с тази процедура би ли ми разяснил по подробно, къде се ходи, какво се прави и т.н.
Предварително благодаря!
Karry78
Нов потребител

Мнениеот gudio » 14 Сеп 2006, 19:28

:D Бай Гъдю (това съм аз) :
- Благодаря на форумците, че се сещат за мен (изключвам евентуалната користна загриженост, че няма да имам пари да почерпя);
- Karry78, ако знаеш къде работи бащата, направо подай молба (ако имаш изпълнителен лист) до държавния съдебен изпълнител на "Попа" и искай запор на заплатата му.
- Такси не се внасят (включително и при мен няма да има, ако ме изчакаш до ноември, когато със сигурност ще съм се развихрил);
- Ако не знаеш с какво се занимава и откъде вади пари, за да си живурка злостният неплащач на издръжка, наистина е по-добре през ноември да дойдеш при "Бая ти Гъдю" (това пак съм аз) - ще го прищипем все някак, щом не е умрял от глад, значи трябва да я плаща издръжката, дори с цената на собствената му анорексия :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gega » 14 Сеп 2006, 19:34

И още един безплатен съвет: без значение е дали ще отидеш при частен или държавен съдебен изпълнител. И без друго при неплащане на две "вноски" това обстоятелство се удостоверява от СИ и запрашваш директно към общината, за да ти изплаща тя тази издръжка. От тук насетне няма да се разправяш ни с държавни, ни с частни СИ. Тази работа я оставаш на общината.
gega
Потребител

Мнениеот gega » 14 Сеп 2006, 19:40

Само едно допълнение - но преди да го сториш, трябва все пак да посетиш канцеларията, респ. кантората на някой съдия изпълнител, за да се образува изп. производство и да се насочи принудителното изпълнение срещу им. права на длъжника. Ако при справка в НОИ длъжникът не се "осветли" с някое и друго трудово договорче, спираш до тук и заявяваш, че "няма никой". Повече грижи нямаш и действаш по първия посочен "способ".:)))))))))))))))
gega
Потребител

Мнениеот gudio » 14 Сеп 2006, 23:07

Така, така...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gega » 14 Сеп 2006, 23:35

И това не е точно така, още нещичко трабва, но практиката ще те научи:))))))))))
gega
Потребител

Мнениеот evel » 17 Сеп 2006, 23:22

karry78 otivai pri dyrjavniq sydeben izpylnitel s izpylnitelniq list i molba v koqto da pi6e: da se obrazuva izpylnitelno proizvodstvo, da se izprati PDI na dlyjnika i da se napravi spravka v NAP /a ne v NOI/ za imu6testvoto na dlyjnika /tazi spravka e za vsi4ko - imoti, MPS-ta, bankovi smetki, registrirani trudovi dogovori/. Ako izleze, 4e raboti nqkyde nai-dobre, nalaga se zapor na tr.vyznagrajdenie i nqma kyde da myrda. No izdryjka sygl. "Naredba za izpla6tane ot dyrjavata na prisydena izdryjka" moje da polu4ava6 samo ako se ustanovi, 4e dlyjnika e izvyn stranata, s neizvesten adres ili ne pritejava dv. i nedv. imu6testvo. Ami tova e , ako ima ne6to pitai :lol:
evel
Младши потребител

Назад към Семейни казуси