С настоящия постинг се обръщам към дознателите. Посочвам за да съм коректен, че това е втората ми регистрация, освен топ - следовател. Която също ползувам от време на време...
Понеже много помия се изля във форума, много нападки и клевети се изсипаха от едната структура към другата, както и обратно, в мен се породиха противоречиви мисли. Аз се питам, кое Ви нахъсва уважаеми дознатели, да ненавиждате структурата на Националната следствена служба. И против какво точно имате възражения. Ще се постарая да се изкажа максимално точно, неконфликтно, без да се преструвам. Просто има неща които си мисля като чета Вашите постинги. Проблемите Ви според мен могат да се сведат до няколко основни положения.
Те са следните:
а/ Имате конкретно мнение за конкретни физически лица от службата ни, което Ви кара да смятате, че всички са такива!
б/ Изпитвате недоволство от факта, че огромната част от работата отиде при Вас, и не се примирявате с това!
в/ Изпитвате лична завист и неприязън от факта, че сте отделни бройки в криминалните структури на РПУ /засега/, а НСС все пак е специализирана държавна структура с дълга история!
г/ Желаете да придобиете нашия статут, а това не се очертава скоро да стане, което Ви кара да иззлобявате и избеснявате!
д/ Участвали сте в конкурси за магистрати, но не Ви е "огряло" и сте негативно настроени към целия свят, защото смятате, че разследването е изцяло Ваш приоритет!
е/ Ядосвате се и не можете да се примирите с факта, че нито имате отделен бюджет, всеки офицер от РПУ Ви е началник, и се "разтваряте" в охранително - оперативната действителност!
ж/ Недоволствате, защото дознател е най - ниската офицерска длъжност! За сведение на дознателите, при Единния следствен апарат до 1995 година, длъжноста СЛЕДОВАТЕЛ В ГСУ ПРИ МВР", до 1995 година беше равна на зам. началник на РПУ!...
з/ Завиждате на следователите за по - високото възнаграждение от Вашето, /отбелязвам, че това е възнаграждението на Съдебната система/ а не на следователите!
и/ Завиждате за климатиците в кабинетите, за това, че арестните помещения са на следствена територия, че се водят към Министерството на правосъдието а не към МВР - явно има защо...
й/ Завиждате може би и за това, че ОСС в частност като подотдели на НСС, имат изцяло професионално ръководство, а не се ръководят от хора които Ви вбесяват и не зачитат Вашето мнение.
ТУК ОТБЕЛЯЗВАМ: Нашите дознатели в РДВР където работя, по юридическа подготовка и общополицийска бих казал превъзхождат МНОГОКРАТНО началниците си. Отделно стои въпроса, че шефа им няма никаква юридическа по точно е да се каже.
к/ Може би ни завиждате и за имунитета - за него се сещам кагато го напишат по вестниците. Имунитет сега не ми трябва - трябваше ми когато бях в по стари години полицай от патрула.....но тогава пък никой не го даваше....това в кръга на шегата за разведряване на обстановката. Но и без него се справях...
л/ Може би изпитвате лична завист и неприязън от факта, че имаме юридическата възможност да вземаме решения единствено по вътрешно убеждение, а не заведеното ЗМ, да ни води....ние водим произшествията а не те нас.
м/ Може би като хора с достойнство /защото Вие сте такива/, мразите самото си положение в което сте принудени да работите....и трябва да се "излеете душата" - това го разбирам.
Може би има и други причини да изпитвате лична неприязън и омраза към следствената структура, аз се постарах да Ви насоча към някой от тях които смятам за основни, за да Ви улесня и да не заангажирвам прекалено напрегнатия Ви трудов делник...
Но ако има и други причини да ненавиждате следствения апарат към момента, ще Ви бъда благодарен ако ги посочите. Все пак е време да се изясним...не само да се правим на велики....