- Дата и час: 28 Ное 2024, 00:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обучение в Националния институт по правосъдие
|
|
Голяма каша. Но ще отида да видя на място какво искат утре и ще оправям нещата в движение. В крайна сметка за какво обявяват тези конкурси като не са наясно какво правим. То ще излезе, че най - лесен е бил изпита.
Аз не мога да се отпиша от адвокатурата ей така и да чакам някой да благоволи и да ме назначи. През това време все пак имам нужда да се издържам по някакъв начин. И без това в момента връщам хора и не съм нито адвокат, нито младши съдия. А не ми се иска да рискувам и накрая да ми кажат, че не ме назначават.
Аз не мога да се отпиша от адвокатурата ей така и да чакам някой да благоволи и да ме назначи. През това време все пак имам нужда да се издържам по някакъв начин. И без това в момента връщам хора и не съм нито адвокат, нито младши съдия. А не ми се иска да рискувам и накрая да ми кажат, че не ме назначават.
- Гост
deklaraciite sa: 1.4e ste samo bylgarski gragdanin. 2. 4e ne u4astwate w polit. partiq. 3. 4e ne sa nalice uslowiqta za nesywmestimost. sywetwam wi da se obadite na byde6tiq wi rykowoditel i da wzemete obrazcite ot tam.az taka naprawih!no ne sym si pusnal dokumentite za napuskane za6toto ne sam siguren dali 6te byda glasuwan, znam li?!dokolkoto uspqh da razbera za da ni nazna4at trqbwa da predstawim prekratem preden dogowor i zaweren trudow stag.
- Гост
До колкото разбрах кадровата справка се изготвя от мястото, където ще се постъпи на работа.Мисля, че за целта ще им трябва дипломата, удостоверението за правоспособност, трудова или осигурителна книжка. На мен ми казаха от ВСС, че документите трябва да се подадат в най-кратък срок. Колкото до отписването, колеги според мен трябва да им покажем, че ние също сме юристи, още повече бъдещи "младши прокурори" или "младши съдии" и че не могат така да ни разиграват. Поне аз ще се отпиша от колегията, когато видя, че съм гласувана. А, ако ми кажат, че до встъпването ми в длъжност трябва да съм отписана/което не може да стане толкова бързо с решение/ ще чакат.В края на краищата те са тези, които създават хаоса.
- гост
Re: Последни сведения
Напълно подкрепям. Г-жа Попова- неочаквано лоша комбинация.[/quote]
Колеги, смятам, че неприятните писания за преподавателите прокурори е некоректно спрямо тях и тези, които ще се обучаваме...Не знаем как протичат нещата, не сме започнали още, а започваме с коментари. Аз лично зная, че прокурор Маргарита Попова е изключителен професионалист и ще е чест да бъдем обучавани от нея. Така че моля ви, нека си имаме уважението и да прекратим неприятните подмятания. мисля си, че трябва да се уважаваме повече
Колеги, смятам, че неприятните писания за преподавателите прокурори е некоректно спрямо тях и тези, които ще се обучаваме...Не знаем как протичат нещата, не сме започнали още, а започваме с коментари. Аз лично зная, че прокурор Маргарита Попова е изключителен професионалист и ще е чест да бъдем обучавани от нея. Така че моля ви, нека си имаме уважението и да прекратим неприятните подмятания. мисля си, че трябва да се уважаваме повече
- Melis
- Гост
Anonymous написа:Правилно и аз мисля да направя това, ако искат от мен декларация по чл. 132 ще декларирам, че съм член на САК и че ще подам заявление да бъда отписана от датата на решението за назначаване.
Колеги аз реших проблема си по следния начин: подадох молба за заличаване от АК под условие- от деня предхождащ назначението ми / в случай на назначение/, като описах по решение на кого от коя дата за къде съм обявена за спечелила конкурс. От колегията ме уведомиха, че ще заседават на 25.01., т.е. след евентуалното назначение, но ще решат заличаването да е от датата, която аз до тогава ще зная и за която ще ги уведомя. Освен това в декларацията съм посочила, че съм вписана в АК, но съм подала молба за заличаване в случай на назначение, а и към пакета документи до ОП съм приложила молба с вх. № до АК.
- Гост
КОЛЕГИ НАИСТИНА ИМАМЕ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. И АЗ КАТО ПОВЕЧЕТО КОЛЕГИ ОЩЕ РАБОТЯ И СЪМ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ. И ЗАПОЧВАМ ДА СИ ПОДГОТВЯМ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА НАПУСКАНЕ ПРЕДВИД ПО БАВНОТО ПРЕДВИЖВАНЕ ДО СОФИЯ. ПОЛУЧИХ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ВСС ЧЕ ЩЕ НИ ГЛАСУВАТ НА 18.01 НО ДА СЕ НАДЯВАМЕ ДА Е ТАКА. ДА СЕ НАДЯВАМЕ ДА УСПЕЕМ.
- didi_st
????
от казаното дотук изглежда че повечето от вас закъсняват с документите.
и аз мислех да ги нося до 1 седмица от решението на ВСС,но в сряда ми се обадиха от мястото където съм класиран и казаха че от ВКП се обадили и ги пришпорили най-късно до следващия ден да ми изпратят документите при тях.така че още на следв.ден ходих и си ги подадох
и аз мислех да ги нося до 1 седмица от решението на ВСС,но в сряда ми се обадиха от мястото където съм класиран и казаха че от ВКП се обадили и ги пришпорили най-късно до следващия ден да ми изпратят документите при тях.така че още на следв.ден ходих и си ги подадох
- Гост
Re: Последни сведения
[quote="Anonymous"][quote="Anonymous"][quote="Надежда"]Колеги, честита Нова година и поздрави на всички спечелили конкурса!
Вчера се обаждах в НИП и ми казаха, че ВСС заседава всяка сряда, т.е. след заседанията на 18 и 25.01. трябва да следим в сайта на ВСС и в този на НИП, където трябва да бъде публикувано съобщението, което всички с нетърпение очакваме. В едноседмичен срок след това трябва да отидем в съответната институция,за която сме кандидатствали и сме спечелили конкурса и да си подадем документите. Какви са те? Аз лично се обадих на административния секретар на Оръжен със-Силистра, където съм разпределена и от там получих изчерпателна информация. Списъкът не е у мен, но доколкото си спомням, документите са същите, каквито искаха за участие в конкурса.Само копията от диплома и удостоверението за правоспособност искат да имат нотариална заверка, както беше на изпита за адвокати.Освен това ще подписваме клетвен лист (това е ясно). Съветвам ви да черпите информация от "извора", тъй като са възможни различия.
От всички проведени разговори ми стана ясно, че обучението ще започне най- късно в началото на февруари.
Една приятелка ми каза, че от заплатата, която ще ни плащат, ще удържат по 20% за обучение. Не знам колко е вярно това. Друг слух- ползва се общежитието на ПЖИ, но било ужасно мизерно. Знае ли някой подробности? Накрая един въпрос към софиянци- може ли да се възприеме като добра наемна цена 300 лв. за двустаен напълно обзаведен в "Красна поляна"(или "Красно село"- не си спомням точно, но за по-централния квартал става дума)?[/quote]
Приемлива цена е, кварталите не са централни съвсем, но са прилични. Далеч по-зле е Младост, Обеля и други провинции. Успех в обучението, макар, че миналогодишните обучители , само прокуратурата визирам, са пълна скръб.[/quote]
Не мисля, че прави чест на колеги, обучавали се в НИП да правят злобни анонимни подмятания по повод на преподавателите в курса за обучение за младши прокурори. Аз лично съм възхитена от професионализма и чудесното отношение на прокурор Попова и прокурор Петков. И двамата намирам за хора, от които всеки би могъл да научи много и като професионалист и като човек!!!Стига да иска това!!!Успех на всички колеги в обучението!В НИП наистина ви чакат хора, готови да ви подадат ръка. Останалото зависи от вас! С поздрав!
Вчера се обаждах в НИП и ми казаха, че ВСС заседава всяка сряда, т.е. след заседанията на 18 и 25.01. трябва да следим в сайта на ВСС и в този на НИП, където трябва да бъде публикувано съобщението, което всички с нетърпение очакваме. В едноседмичен срок след това трябва да отидем в съответната институция,за която сме кандидатствали и сме спечелили конкурса и да си подадем документите. Какви са те? Аз лично се обадих на административния секретар на Оръжен със-Силистра, където съм разпределена и от там получих изчерпателна информация. Списъкът не е у мен, но доколкото си спомням, документите са същите, каквито искаха за участие в конкурса.Само копията от диплома и удостоверението за правоспособност искат да имат нотариална заверка, както беше на изпита за адвокати.Освен това ще подписваме клетвен лист (това е ясно). Съветвам ви да черпите информация от "извора", тъй като са възможни различия.
От всички проведени разговори ми стана ясно, че обучението ще започне най- късно в началото на февруари.
Една приятелка ми каза, че от заплатата, която ще ни плащат, ще удържат по 20% за обучение. Не знам колко е вярно това. Друг слух- ползва се общежитието на ПЖИ, но било ужасно мизерно. Знае ли някой подробности? Накрая един въпрос към софиянци- може ли да се възприеме като добра наемна цена 300 лв. за двустаен напълно обзаведен в "Красна поляна"(или "Красно село"- не си спомням точно, но за по-централния квартал става дума)?[/quote]
Приемлива цена е, кварталите не са централни съвсем, но са прилични. Далеч по-зле е Младост, Обеля и други провинции. Успех в обучението, макар, че миналогодишните обучители , само прокуратурата визирам, са пълна скръб.[/quote]
Не мисля, че прави чест на колеги, обучавали се в НИП да правят злобни анонимни подмятания по повод на преподавателите в курса за обучение за младши прокурори. Аз лично съм възхитена от професионализма и чудесното отношение на прокурор Попова и прокурор Петков. И двамата намирам за хора, от които всеки би могъл да научи много и като професионалист и като човек!!!Стига да иска това!!!Успех на всички колеги в обучението!В НИП наистина ви чакат хора, готови да ви подадат ръка. Останалото зависи от вас! С поздрав!
- LakeG
Вярвам, че личи от постинга, но държа да подчертая, че мнението ми изразява последният абзац от написаното. По непонятни причини опитът ми предходните изказвания,които визирам да бъдат включени просто като цитат не е особено успешен и просто са изписани преди това, което искам да кажа, за което се извинявам на четящите форума
- LakeG
След днешния ден вече не знам защо изобщо се захванах да кандидатсктвам. Не виждам смисъл в това да ме карат да нося в съда на неясното си назначение документите, които имат вече във ВСС, за да им ги изпратят отново. Още повече, че за мен, която съм от София, щеше да е много по-бързо да пресека няколко улици и да им ги предам лично, вместо да ангажирам още няколко човека да ги препращат от друг град. Липса на елементарна организация. Добре беше да видя къде ще работя (ако ме назначат) и да се запозная с когото трябва, но преди назначението ми това ми се струва безпредметно. Изумена съм как може да се организира конкурс и да няма яснота по основни въпроси - особено за тези, които сме адвокати.
- Гост
Пропуснах да кажа, че в понеделник сутринта ще отида във ВСС и ще се опитам да се добера до някаква ясна информация, която вълнува повечето от нас. Ще ви предам онова, което узная. По телефона явно нещата не са достатъчни. Макар веднъж вече да ходих и единственото, което ми казаха е, че няма нужда да правя каквото и да било до назначаването и да не бързам да се отписвам от адвокатурата, а сега ми искат да представям документи, между които и декларация, че не съм адвокат. Е крайно време е да се установи истината.
- Гост
????
колеги не забравяйте че на 18-ти ще има две заседания,едното от които е извънредно(следобед)-пише го в протокола от посл.заседание
- Гост
|
|