начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Проверка за имот?

Казуси за недвижими имоти

Проверка за имот?

Мнениеот pascheva » 26 Май 2003, 18:11

Zdr vsichki na tozi hubav sait nujdaq se ot vasheto mnenie!!!!
Naskoro kupuh 5o kv.m jiliste i moq poznata koqto imashe agneciq za nedvijimi imoti mi q nameri i sled prikluchavane na sdelkata stariqt notariqlen akt (na starite veche sobstvenici)ostana v neq uj da go pribere v chantata si sashtoto az ne razpolagah s takava.not.akt ostana 2-4 dni v neq.
VAPROSAT MI E:
Vazmojno li e tq prez tova vreme da e prodala imota na drugi hora i az kak moga da razbera tova.Moga li da napravq proverka nqkade za da sam sigurna che VSE OSTE jilisteto e moe?
Malko stranen vapros no tova ne mi dava mira!!!
BLAGODARQ VI!!!!!!!!!!!!!!!
pascheva

Re: proverka

Мнениеот bgjurist » 26 Май 2003, 18:33

Можете да проверите в Службата по вписванията към съответния РС. Не се безпокойте относно "разбирането", дали го е продала на друг - ако е така, ще разберете и без да правите каквито и да са проверки!
bgjurist
Потребител

Мнениеот juris » 26 Май 2003, 23:43

Теоретично е възможно,въпреки че аз изобщо не го вярвам и не считам,че си струва да си разваляте съня с подобни опасения.Може да направите справка по трите имена и ЕГН на лицето,което Ви е продало апартамента и ако всичко е наред ще следва да Ви дадат номер на вписване на Вашия нотариален акт в съда и ще Ви го покажат,подреден в книгата на вписаните нотариални актове.
Не си струва да си разваляте съня,тъй като и да бяхте взели нотариалния акт,сделка може да се сключи преди вписването на новия акт за продажба и със заверен препис от стария,който всеки може да вземе от съда.Едва ли обаче има смисъл да се прави продажба след Вашата,тъй като нотариалният Ви акт е бил изпратен за вписване в съда и дори и да приемем,че някой е хукнал да сключва друга сделка,Вашата следва да е била вписана по-напред във времето.
juris
Младши потребител

Мнениеот pascheva » 12 Юни 2003, 12:53

Blagodarq vi mnogo che mi okazahte pomosht!
aZ otidoh v slujbata po vpisvaniq i mi kazaha che az sam sobstvenika.vajmojno li e po kasno da se prodade tova jiliste pri polojenie che veche not. aktove i stariq i noviqt sa u men?
Bladogarq vi mnogo!
pascheva

Назад към Имотни казуси