начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

График на лични контакти баща -дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

График на лични контакти баща -дете

Мнениеот cim20 » 12 Окт 2012, 00:35

Здр
Въпроса ми е доста глупав ,и се извинявам предварително.
Става дума за така наречния режим на лични контакти на бащата(който няма родителски права) и детето.В съдебните решения много ясно?? пише всяка 1 и 3 седмица от месеца,в събота до неделя(и има някакъв час)
Въпроса е ? КАКВО се разбира под 1 и 3 седмица от месеца.
И пояснявам ,аз имам две деца от двама различни мъже,всичко е минало през съда,и те си имат тези контакти.За да няма недоразумения аз им давам календари в началото на всяка година,на която са отбелязани дните и седмиците на срещите. НО те винаги недоволстват и ме питат как така ги "измислям" И пак пояснявам,според мен 1 седмица от месеца,е пълна първа седмица,а не такава ,която е започнала по средата на седмицата(като 1 число от месеца)Тоест,ако принципно 3ти и 4ти се падат събота и неделя,то това де е първата седмица от месеца и точно на 3 и 4 бащата трябва да е в график. Както се казва по "моя график" така е направен че бащата да вижда детето през седмица точно.
Защото ако съдя по техните разсъждения месеците тряба да имат 5 седмици или 6 такива.
Въпроса ми е свързан с това да видя разсъжденията и вижданията на повече хора,отколкото да ми се помогне за това,но ми е чудно и дали все пак аз съм права когато изготвям графиците за децата си.
cim20
Младши потребител

Re: График на лични контакти баща -дете

Мнениеот Pause » 13 Окт 2012, 20:07

:D
Според мен ,не е правилно понеже Чл.72 ЗЗД урежда субсидиарно срока които се брои по седмици да изтече в съответният му ден.На самата седмица.
Другият родител ,които не упражнява РП нито е лишен ,нито ограничен просто съда ви ги е присъдил на вас фактически да ги упражнявате.Тъй като другият родител обективно е възпрепятстван.Само родител може да притежава РП.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот cim20 » 16 Окт 2012, 10:41

Pause написа::D
Според мен ,не е правилно понеже Чл.72 ЗЗД урежда субсидиарно срока които се брои по седмици да изтече в съответният му ден.На самата седмица.
Другият родител ,които не упражнява РП нито е лишен ,нито ограничен просто съда ви ги е присъдил на вас фактически да ги упражнявате.Тъй като другият родител обективно е възпрепятстван.Само родител може да притежава РП.

Да ви кажа честно,това за ЧЛ.73... не го разбрах,как се тълкува да не говорим.
Говорите за другия родител,не съм казала че е ограничен или лишен.Аз просто трябва по някакъв начин да регламентирам и да изпълнявам това съдебно решение. Този с правата в случая съм аз.И аз се опитвам да ги упражнявам добре.Другия си има режим на контакти,който аз се опитвам и него най логично да спазвам.
cim20
Младши потребител

Мнениеот cim20 » 19 Окт 2012, 22:24

cim20 написа: Този с правата в случая съм аз.И аз се опитвам да ги упражнявам добре.Другия си има режим на контакти,който аз се опитвам и него най логично да спазвам.

Малко се надценява това с правата, така щото другия не е лишен или ограничен- вие просто взимате решения за ежедневието, но това не означава, че решавате всички въпроси свързани с живота на детето... Нейсе.
Всъщност- каквото и да е постановено, ако има разбирателство между двамата родители- написаното е ...просто лист хартия. Нищо повече.[/quote]

Не се надценявам.Имено в този лист хартия пише точно това,че" родителските права са за............и тя ще..."
Аз за всичко се съветвам в другия родител,или се хваля с детето за нещо,така че коментара ви е малко излишен в случая.
Но така или иначе този прост лист хартия ми трябвя пред всички институции.А пък и разбирателство има след като вече имам "листа хартия"
.
cim20
Младши потребител

Назад към Семейни казуси