начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

брачен договор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брачен договор

Мнениеот veko1980 » 11 Окт 2012, 14:56

Здравейте и от мен.
Ето казуса, пред който бях изправена днес:
Семейна двойка /сключили са брак преди 7 години/ искат да сключат брачен договор. В него, обаче искат клауза, гласяща, че "до подписване на договора придобитото имущество е лична собственост на страната, която го е придобила". Лично аз не съм съгласна с това, защото смятам, че те искат да изберат режим на разделност с брачен договор, но за ИЗМИНАЛ период, т.е. по време на брака, но преди сключване на договора. Ще се радвам, ако споделите Вашето мнение по въпроса! Благодаря!
veko1980
Нов потребител

Re: брачен договор

Мнениеот atanasov_d » 11 Окт 2012, 20:03

Според мен няма проблем да си я включат и тази клауза. В случай, че договорът не действа занапред и е позволено да преурежда вече възникнали отношения, то съдът не би я обявил за нищожна при евентуален развод.
atanasov_d
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 16 Окт 2012, 15:50

и аз смятам, че няма нищо грешно в договора да фигурира и такава клауза
boiko_62
Потребител

Мнениеот yullli » 16 Окт 2012, 16:36

Смятам, че е възможно, но само този текс не е достатъчен - чл.27, ал.3 СК вр. чл.39, ал.2 , ал.3 СК; смятам, че следва да се опише конкретния имот и чия собственост става, и този договор следва да се впише в имотния регистър;
yullli
Младши потребител

Назад към Семейни казуси