начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

разделяне на ниви

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разделяне на ниви

Мнениеот impressionistus » 03 Окт 2012, 20:25

Баща ми почина и има ниви 97дк./от неговия баща/,майка ми живее при мен. Как биха се разделили нивите между мен и сестра ми/докато е жива майка ми/ ?
impressionistus
Нов потребител

Re: разделяне на ниви

Мнениеот Standbay » 03 Окт 2012, 21:00

impressionistus написа:Как биха се разделили нивите между мен и сестра ми/докато е жива майка ми/ ?

Ако имате съгласие за такава подялба приживе на майка ви, с всички документи, с които разполагате, отивате при нотариус и бъдете сигурни, че квотите за всеки от вас ще бъдат определени точно в съответствие със Закона за наследството. След това скица-проект за делбата, може би ще е делба-дарение приживе, съобразена със запазената част, следват разни такси, данъци-еднократни, писмен договор с нотариална заверка или нотариален акт, вписване и тъй нататък...
Ако нямате съгласие за делба, какво от това, че ще научите какви са квотите на всеки един към момента - ами то за оня свят ред няма - майка ви може да ви надживее и двамата, и ако имате деца, или пък ако нямате деца и тъй нататък...
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот impressionistus » 03 Окт 2012, 22:06

Въпроса написах ясно и точно,очаквах и точен отговор...такива опити за иронизиране намирам за жалки .
impressionistus
Нов потребител

Мнениеот Standbay » 03 Окт 2012, 22:28

impressionistus написа:Въпроса написах ясно и точно,очаквах и точен отговор...такива опити за иронизиране намирам за жалки .
тук е точният отговор
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот impressionistus » 03 Окт 2012, 23:19

То,ако е да се замеряме с цитати и да ровим историята и литературата сигурно ще останеш бая назад...
impressionistus
Нов потребител

Мнениеот Standbay » 04 Окт 2012, 15:59

точен отговор:
Чл. 9, ал. 1 ЗН
щом въпросът е точен и ясен
impressionistus написа:Въпроса написах ясно и точно
Аватар
Standbay
Потребител