начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Подадена жалба към мен

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подадена жалба към мен

Мнениеот kristiana80 » 03 Окт 2012, 15:00

Здравейте!

Предварително искам да благодаря на всеки отзовал се със съвет по темата!

Историята е следната:

От доста години съжителството между мен и съпруга ми не е успешно. Тук няма да навлизам в подробности, защото не е наложително в случая. Ситуацията ескалира, когато след майчинство се върнах на работа и се налагаше да оставам до късно. Съответно имах по-малко време за домакинска работа. Въпреки, че многократно бяха водени разговори колко важна е за мен сегашната ми длъжност се оказа, че разбиране не съм получила, а само обвинения. Тук може би трябва да вмъкна, че имаме дете на 4 години, което аз всеки ден водя, забирам от градина и на което гледам преди всичко да обръщам внимание. Така в течение на няколко месеца разбирателството стана непоносимо и аз поисках да се разделим. Въпреки всичко обаче в името на детето реших, че трябва пак да опитам и да положа усилия. Докато един ден след като забрах детето си от градина, реших да отидем на гости в майка ми. Съответно се обадих на съпруга ми и го предупредих, че малко ще закъснеем. Прибрахме се и зачакахме. Стана време за лягане и въпреки, че няколко пъти му звънях от другата страна се затваряше. До сутринта ни вест, ни кост... Започнах да звъня на негови колеги и приятели, при което се оказа, че той бил получил нервна криза и е при родителите си. Отидох да го видя, но така и не бях допусната до него " за да не го притеснявам". След три дни поиска да се видим. Тогава вече бях категорична, че искам да се разделим. Разбрахме се, че когато иска ще вижда детето. Така и стана. Достъп до детето му осигурявах винаги, дори, когато се обаждаше и казваше, че иска след 10 минути да го види. Докато един ден прекали и публикува статия, че едва ли не съм му похарчила парите и не съм се грижела за него. Тогава вече чашата преля. След тази случка му казах, че искам развод и ще задействам процедура. Започна да иска детето да е с него през уикенда, като на два пъти му отказах, понеже имах и аз планове с детето през времето, когато и аз почивам. По време на седмицата не го е искал. След вторият отказ от моя страна да вземе детето през почивните дни, започна да ме заплашва с полиция и пусна жалба като си е намерил и свидетел,че не бил виждал детето от 3 седмици, което не отговаряше на истината. Полицаят ме посъветва да задействам възможно най-скоро процедура за развод и детето да бъде предавано само срещу разписка от негова страна, докато трае процедурата.
Молбата ми е за съвет какво друго бих могла да направя в съответната ситуация!
kristiana80
Нов потребител

Re: Подадена жалба към мен

Мнениеот naivna » 07 Окт 2012, 19:40

Веднага искай привременни мерки!!! Колкото и да трае развода, ще си имаш определен от съда график, а и (може би) ще получаваш издръжка.
Докато четох историята ти - направо се зачудих дали не съм я писала аз, пък да съм я забравила :wink:
УСПЕХ!!!
naivna
Младши потребител

Re: Подадена жалба към мен

Мнениеот kristiana80 » 14 Окт 2012, 15:23

Благодаря ти за отговора! За съжаление историята има продължение. На следващият ден получих призовка от съда, че съм ответница в дело за развод като аз съм посочена като виновна. Че иска и настойничество на детето... Наех си адвокат. Надявам се на добра развръзка. Още веднъж благодаря!
kristiana80
Нов потребител

Назад към Семейни казуси