начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Издръжка на студент

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издръжка на студент

Мнениеот livia94 » 31 Юли 2012, 17:37

Здравейте! Ще започна с това, че съм на 18 години. Тази година завърших, приета съм студентка редовно обучение в ТУ Габрово. Дете съм на разведени родители. Баща ми никога не е изпращал издръжка, винаги сме я получавали по съдебен път. За празници, рождени дни, начало на учебната година никога не се е сещал. В момента дължи издръжка за 3 години назад.
В началото на годината майка ми подаде молба, за да изплати дължимата дума /тогава не бях навършила пълнолетие/. Дотук добре, но се оказа, че не можем да получим нито една стотинка, заради изменението на законите. Майка ми взе назаем за да ме облече за бала, взе назаем и за да ме запише в университета. Тя е безработна, с много тежка операция и не може да работи всякаква работа.
Баща ми се води безработен, но намира средства да пуши, да пие и да кара кола /при тези цени на бензина/. Няма имущество на негово име. Търсих си работа, но при тази рецесия никой не наема неквалифицирани работници без трудов стаж само за лятото. Времето си минава, а на мен ще ми трябват пари за учебници, общежитие, път и т.н.
Уча си, получих диплома с отличен успех, взех си матурите с 5 и 6 и искам да продължавам занапред по същия начин. Но майка ми няма да може да ме издържа напълно. Същината на въпроса ми е : мога ли да получа дължимата издръжка от баща ми по някакъв начин и има ли възможност занапред да ми се изплаща редовно издръжка, било то чрез общината или по някаква друга система.
Благодаря ви предварително за отделеното време! :)
livia94
Нов потребител

Назад към Семейни казуси