начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Нищожно осиновяване има ли?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нищожно осиновяване има ли?

Мнениеот portokal » 27 Юли 2012, 12:35

Една дама от друг форум пише следното:
"Аз па на 48 разбрах, че осиновяването дето са ми го праснали през 1971/когато съм била н а8г./ от пастрока ми е нищожно, щото не взели съгласието на биологичният ми баща, който бил "изменник на Родината" по онова време:)...майка ми знаела и си траела 40г., приложили вместо документ от ДВ, бележка от 1967г., с която съобщават на майка ми, че баща ми е "изменник"/обаче няма нищо тайно, което да не стане явно:)...ШекспирТ/

Поизпотих бая адвокати...още мЪ мислАт!
Прецедент некъФ се оказах:)))...щото нали се сещаш наследства това-онова...не знаят на кой съм и до сега...чакам да доде септември и си поотпочинат и решат к'во ша ма правят

Адвоката ми каза, че вече съм влязла в учебниците по право и бая студенти щял да изпоти поставяйки им тоя казус, на който и той не знае отговора все още
:)))"

Дамата, ако съдя по постовете и, не лъже, но по принцип си пада по драматичното украсяване на историите, ама тука чак и адвокатите (не един, а бая) да се потят, па да казват, че осиновяването било нищожно(?!), па чак случай за учебник...
Осиновяването е 70-те години някъде, тоест при действието на СК`68.

На мен, като необичаща излишните украси, ми се струва, че случаят е много простичък и се свежда до следното: нищожно осиновяване не може да има (освен ако самото съдебно решение като акт на съда не е нищожно), а недаването на съгласие от родител е основание за прекратяването му, занапред, и даже си го пише в СК, тоест законодателят се е сетил, уредил го е и случаят не е нещо невероятно и подлежащо на умуване в учебник.
Как мислите?
Казват, че стил на работа при някои адвокати било за пред самите страни да представят случаите им като по-драматични и сложни, отколкото са. Като чета за тоя адвокат, се питам дали пък не е вярно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Нищожно осиновяване има ли?

Мнениеот ch3oh » 27 Юли 2012, 13:10

portokal написа:Казват, че стил на работа при някои адвокати било за пред самите страни да представят случаите им като по-драматични и сложни, отколкото са. Като чета за тоя адвокат, се питам дали пък не е вярно.

Не се питай! :D :D :D

Иначе по темата - осиновяването да не е сделка, че да се засяга от порока нищожност?
ch3oh
Активен потребител

Назад към Семейни казуси