начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Получаване на наследствена пенсия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Получаване на наследствена пенсия

Мнениеот dimitrova_k » 03 Юли 2012, 23:15

Здравейте! Миналата седмица съпругът на зълва ми почина по време на работа и би трябвало това да се води трудова злополука и сега детенцето, което е почти на 3 години, ще получава наследствена пенсия, но са й казали на зълва ми, че трябвало да се открие лична сметка на детето, за да му превеждат месечна пенсия. Въпросът ми е може ли зълва ми да даде нейна банкова сметка и по нейна сметка да й превеждат наследствената пенсия на детето. Защото ако не може, това означава ли, че няма да има достъп до сметката на детето? Ако е така, сигурно ще трябва разрешение от съда да ги тегли парите от сметката на детето.
Благодаря предварително на тези, които ще ми отговорят!
dimitrova_k
Младши потребител

Re: Получаване на наследствена пенсия

Мнениеот karanedeff » 05 Юли 2012, 09:34

dimitrova_k написа: Въпросът ми е може ли зълва ми да даде нейна банкова сметка и по нейна сметка да й превеждат наследствената пенсия на детето.
НЕ!
dimitrova_k написа:ако не може, това означава ли, че няма да има достъп до сметката на детето? Ако е така, сигурно ще трябва разрешение от съда да ги тегли парите от сметката на детето.
ДА!
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Re: Получаване на наследствена пенсия

Мнениеот dimitrova_k » 05 Юли 2012, 22:19

Благодаря
dimitrova_k
Младши потребител

Назад към Семейни казуси