начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

делба на имущество при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба на имущество при развод

Мнениеот yoyo69 » 22 Яну 2011, 20:50

здравейте, напоследък имам много противоречия със съпругата ми и обмислям развод. Държи се грубо и постоянно обижда както мен така и децата. Не искам да и оставям никакво имущество и апартаммента който все още изплащам. Децата са на моя страна. Имам ли шанс да си взема апартамента и да се грижа за децата.
yoyo69
Нов потребител

Re: делба на имущество при развод

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Яну 2011, 23:24

Можете да поискате развод, но не е сигурно дали ще Ви отсъдят децата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот dimist » 23 Яну 2011, 00:30

В подобен момент емоциите са неприемливи, направете си сметка какво можете реално да получите . Искайте всичко, то се знае, но внимателно подгответе доказателствата си. Седнете с адвоката си и направете план на бъдещите си действия
dimist
Потребител

Мнениеот yoyo69 » 23 Яну 2011, 23:07

благодаря за съветите. Бих искал да знам взема ли се под внимание желанието на децата при съдебния спор. В случая синът ми е 14 годишен.
yoyo69
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 26 Яну 2011, 14:34

yoyo69 написа:здравейте, напоследък имам много противоречия със съпругата ми и обмислям развод. Държи се грубо и постоянно обижда както мен така и децата. Не искам да и оставям никакво имущество и апартаммента който все още изплащам. Децата са на моя страна. Имам ли шанс да си взема апартамента и да се грижа за децата.

Няма как да Ви подари съдът апартамента.Ако управнявате родителските права, съдът ще Ви присъди да го ползвате срещу наем.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 26 Яну 2011, 17:20

yoyo69 написа:благодаря за съветите. Бих искал да знам взема ли се под внимание желанието на децата при съдебния спор. В случая синът ми е 14 годишен.

взема се предвид, но не е определящо. съдебното решение се постановява на база целия събран по делото доказателствен материал. т.е. ще ви трябват и добри свидетели, които да установят лошото отношение и евентуално липсата на родителска загриженост у майката към децата. ако имате и др. доказателства в тази насока-още по-добре.

другото дете на колко години е и какъв пол е?
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот yoyo69 » 02 Фев 2011, 01:01

Имам и дъщеря която е на 19 години и живее при нас.
yoyo69
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 02 Фев 2011, 02:24

"Леко" пълнолетна и я извадете от темата за упражняване на родителските права, но пак си се грижете за нея, лошо няма :wink: Консултирайте се с адвокат за останалото, защото за някои неща - шанс има, дали е реален зависи от много обстоятелства, за други - като имуществото /СИО или не/, което не искате да й "оставяте" - параметрите са съвсем други и за никои от тях не сте задали координатите, за да може някой да Ви насочи и при най-добро желенаие. Не е въпрос за форум и, ако просто не искате да се упражнявате в теория на вероятностите, интересът Ви налага да потърсите реална, а не форумна консултация.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Семейни казуси