начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

осиновяване на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

осиновяване на дете

Мнениеот anton760403 » 05 Апр 2010, 14:56

здравейте ! Женен съм за жена извън евро съюза която има дете от предишна връзка с лице с което не е имала брак.По тяхните закони когато не е имало брак между тях и не е имало заявление от двете страни като бащино име на детето се вписва име по желание на майката а полето не остава празно и не се пише ( баща нейзвестен ) като за фамилия на детето се вписва фамилията на майката.Проблема е ,че по нашите закони било,че когато полето за бащинство е запълнено значи детето има баща. Жена ми не го знае къде е това лице (биологичния баща)защото след забременяването той я напуска. Лице с такова име няма защото малкото име е на биологичния баща а фамилията е нейната,така че дори и да се открие лицето освен ДНК по друг начин не се сещам как може да се докаже,че това е баща му когато няма съответствия на имената.Живеем в българия почти година вече и го обичам това дете и искам да му бъда законен баща.Жена ми чака скоро второ детенце и не след дълго ще получи постоянно пребиваване в страната.Детенцето е на 3 годинки.Моля ако някой знае адвокат или има някаква идея по моя въпрос нека да пише. Благодаря на всички!
anton760403
Нов потребител

Re: осиновяване на дете

Мнениеот sunrise » 06 Апр 2010, 13:51

Проблемите са Ви много,а не само да намерите бащата.
Първо, не знам от къде е майката , но освен ако не е от Бургунди или нещо такова, ми се струва малко съчинена историята за второто и третото име.Да не говорим, че като изключим братята руснаци, май-май други с три имена не се сещам да има.
Освен това, детето не е български гражданин, как смятате да го осиновите точно? Осиновяването му, дори да е допустимо , ще се урежда по отечественият му закон, не по българския, а той ако действително предвижда всеки да си пише детето на когото му скимне, ще има начини да уреди и осиновяването.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси