начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

съжителство без брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съжителство без брак

Мнениеот luxeon » 07 Фев 2010, 12:53

Здравейте на всички! Имам следния казус-двойката живее 7 год без брак от който имат дете на 4 год! Бащата не плаща издръжка за детето в определен размер по банков път или пощенски запис а подпомага според възможностите си нуждите на детето като купува това от което се нуждае! Преди 2 месеца бащата излиза от затвора където е лежал 4 мес! Сега детето е при бащата а майката е извън България за неопределено време! Въпросите ми са ми е следните:
-1)-трябва ли майката да плаща определена издръжка когато детето е при бащата
-2)-може ли бащата да се бори за родителски права
-3)-в какъв размер трябва да е размера на издръжката която бащата трябва да плаща
luxeon
Нов потребител

Re: съжителство без брак

Мнениеот Melly » 07 Фев 2010, 13:11

luxeon написа:Здравейте на всички! Имам следния казус-двойката живее 7 год без брак от който имат дете на 4 год! Бащата не плаща издръжка за детето в определен размер по банков път или пощенски запис а подпомага според възможностите си нуждите на детето като купува това от което се нуждае! Преди 2 месеца бащата излиза от затвора където е лежал 4 мес! Сега детето е при бащата а майката е извън България за неопределено време! Въпросите ми са ми е следните:
-1)-трябва ли майката да плаща определена издръжка когато детето е при бащата
-2)-може ли бащата да се бори за родителски права
-3)-в какъв размер трябва да е размера на издръжката която бащата трябва да плаща

Родителите дължат издръжка на малолетното си дете - по закон!
Решението на казуса Ви е по съдебен ред да регламентирате въпросите, касаещи отглеждането и възпитанието на Вашето дете, размера на дължимата от двама ви издръжка и режима на контати за родителя, който не упражнява родителските права. Разбира се, при промяна на обстоятелствата и при доказаност на претенцита е възможно изменение, т.е. предоставяне на родителските права на другия родител....
Във Вашия случай се съмнявам да успеете, но не ви обезкуражавам - опитайте.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот boiko62 » 07 Фев 2010, 14:43

както Ви отговори Melly майката трябва да плаща някаква издръжка, сума равна на сумата която бащата дава за детето
по втория въпрос щом бащата е припознал детето той притежава и родителски права, но може да се бори за упражняването на род. права от майката по съдебен ред.
не разбирам смисъла на третия въпрос тъй като в момента детето е при бащата
boiko62
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 07 Фев 2010, 20:48

Не всякога издръжката има паричен израз.Както бащата е купувал това-онова,така и другия родител може да престира нещо,от което се нуждае детето.Парите не са задължителен елемент,доколкото издръжката не е определена от съд.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Семейни казуси