начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

патуване на дете зад граница !

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

патуване на дете зад граница !

Мнениеот vili_77 » 29 Яну 2010, 23:59

Здравейте , имам брак със сириец , и имаме дъщеря на 13 години , от година и пловина , той не живее с нас , замина си за сиря , нямаме връзка с него .
И не се знае дали ще имаме такава.
Налага ми се да изляза , зад граница с детето , тъй като тя тренира спортни танци и има състезаня , но няма как да стане , тъй като нямаме пълномощно от него.
Моля , ако някой знае какво да се направи по вапроса , да пише !

Мерси предварително ! :P :oops: :cry:
vili_77
Нов потребител

Re: патуване на дете зад граница !

Мнениеот Гост. » 30 Яну 2010, 14:34

Дела, дела... и адвокат.
Няма да стане инак.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zeituni » 16 Фев 2010, 10:51

Ще използвам тази тема за да не отварям нова.
Аз също съм омъжена за сириец. Имаме дете на 2 г.
В момента аз съм в БГ, съпругът ми е в Сирия. Ще пътувам за Сирия при него след 15 дни.
Дали ще ми искат декларация от него за да изведа детето.
Малкият има само БГ гражданство, съпругът ми е с постоянно пребиваване, не е български гражданин.
Досега винаги сме пътували заедно и не ми е трябвала декларация.
Няколко месеца бях в Сирия, върнах се за 1 месец и изобщо не се сетихме за това.
Ще съм благодарна за отговорите ви.
zeituni
Нов потребител

Мнениеот milletti » 16 Фев 2010, 11:17

На първата питаща: Щом нямате връзка с таткото - дело в РС. Решението замества съгласието му.
На втората питаща - със сигурност няма да можете да изведете детето зад граница без писмено съгласие на бащата. Той може да завери документа там, където живее и да Ви го изпрати тук.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Семейни казуси