начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бащинство

Мнениеот mery_sweet » 18 Яну 2010, 12:12

Здравейте, днес разбрах, че приключва развода ми. Но имам следният проблем и реших да го споделя с Вас, ако можете да ми дадете някакъв съвет или ако сте запознати с алтернативни решения, които бих могла да предприема. Проблемът се състои в следното...Живея с друг мъж от близо година, докато течеше делото по развода..имам дете от брака си, което живее при мен..., но в момента съм бременна и чакам второ дете от другият мъж. До колкото съм запозната с нормативната уредба...след като не са минали 300 дни, когато се роди това детете ще рябва да се запише на името на бившият ми съпруг. Какъв е шанса това да не се случи и какво да направя, за да мога да запиша детето на истинският му баща? Ако имате някаква информация, Моля Ви помагайте!!!
Благодаря Ви предварително!
mery_sweet
Нов потребител

Re: Бащинство

Мнениеот Melly » 18 Яну 2010, 12:34

mery_sweet написа:Здравейте, днес разбрах, че приключва развода ми. Но имам следният проблем и реших да го споделя с Вас, ако можете да ми дадете някакъв съвет или ако сте запознати с алтернативни решения, които бих могла да предприема. Проблемът се състои в следното...Живея с друг мъж от близо година, докато течеше делото по развода..имам дете от брака си, което живее при мен..., но в момента съм бременна и чакам второ дете от другият мъж. До колкото съм запозната с нормативната уредба...след като не са минали 300 дни, когато се роди това детете ще рябва да се запише на името на бившият ми съпруг. Какъв е шанса това да не се случи и какво да направя, за да мога да запиша детето на истинският му баща? Ако имате някаква информация, Моля Ви помагайте!!!
Благодаря Ви предварително!

........ (изтрито от мен)
На какво мнение е бащата на очакваното от Вас дете? :!:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот boiko_62 » 18 Яну 2010, 12:50

мъжът с когото живеете ще иска ли детето да бъде записано на негово име
това си изяснете първо
boiko_62
Потребител

Мнениеот razli4na » 18 Яну 2010, 15:37

Ако сте сигурна, че детето не е от брака ви, обърнете се към адвокат. Има процедура по която ще се обори презумпцията за бащинство и ще се установи действителния произход на детето. Сама няма да успеете.
Успех!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот mery_sweet » 18 Яну 2010, 21:37

Бащата на детето, което чакам иска да го признае, но бившият ми мъж иска да ни направи "мръсно" и е решил да не се откаже и да подпише документи с които истинският баща да си запише детето на негово име.
mery_sweet
Нов потребител

Мнениеот namakak » 18 Яну 2010, 22:43

Като родиш,детето ще е записано на името на съпругът ти,но никъде в болницата няма да фигурира признание или лични данни от л.к.на бившия,също и негов подпис,което значи че той няма да знае кога е било родено детето,а и на снимките на изписването ще фигурира претендента радостен.Това като начало,другото си е в дело за установяване по кръвен път,кой е бащата и кой наркомана :wink:
Голям срам е този закон,да искаш да плащаш издръжка на чуждо дете 18 години,и после то да смени фамилията си или да дели имуществото ти с твоето истинско дете,голяма простотия ше е тва :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 18 Яну 2010, 23:17

може да се сключи граждански брак с бащата на второто дете и така то ще си се запише на съпруга от брака :shock: :shock: :shock:
иначе с пари и докменти- :arrow: при адвокат :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот mery_sweet » 19 Яну 2010, 21:09

Много благодаря, за всички мнения :) ...аз имам адвокат, който най вероято ще ангажирам и ново дело....,но пък може да се и поразрова и да намеря някой който се е занимавал с такива дела. Не ми се започва наново всичко, а пък и новият ми мъж...няма да остави нещата да останат така....Благодаря още веднъж на всички за дадените съвети :)
mery_sweet
Нов потребител

Мнениеот Melly » 20 Яну 2010, 02:01

mery_sweet написа:Много благодаря, за всички мнения :) ...аз имам адвокат, който най вероято ще ангажирам и ново дело....,но пък може да се и поразрова и да намеря някой който се е занимавал с такива дела. Не ми се започва наново всичко, а пък и новият ми мъж...няма да остави нещата да останат така....Благодаря още веднъж на всички за дадените съвети :)

Твърде често поставяш многоточие, mery_sweet. Издаваш се. Неуверена си.
А това за новия ти мъж, направо ме срази. Така ли наричаш всеки свой, нов партньор?
:roll: Бива ли така? Та той все още ти е само, и единствено партньор. :idea:

Честно да си кажа, като никак не възприемам вЪпросителката за "сладкишче". :?
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 21 Яну 2010, 00:26

от Melly:
А това за новия ти мъж, направо ме срази. Така ли наричаш всеки свой, нов партньор?

Ma Vafanculo. Можело да се зачене и от партньор. Каква несправедливост ! Виж ти - не предполагах, че това е възможно Или Природата е в разрез със закона :roll: Или Някои майки са направо "нагли", като зачеват по-този начин. Така разбирам горния цитат ...
Melly, в това, нещо незаконно ли има, или те гризе теб съвестта за поведението на една майка и нейното право да бъде майка, да бъде щастлива майка ? Да има личен живот !
Ммм ? (питам кат Поли)
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Melly » 21 Яну 2010, 00:51

imhotep написа:
от Melly:

Ma Vafanculo. Можело да се зачене и от партньор. Каква несправедливост ! Виж ти - не предполагах, че това е възможно Или Природата е в разрез със закона :roll: Или Някои майки са направо "нагли", като зачеват по-този начин. Така разбирам горния цитат ...
Melly, в това, нещо незаконно ли има, или те гризе теб съвестта за поведението на една майка и нейното право да бъде майка, да бъде щастлива майка ? Да има личен живот !
Ммм ? (питам кат Поли)

Виж сега, imhotep, ти можеш да си питаш и до утре - просто си слабо подобие - далеч, далеч от "оригинала". Ако ме разбра, естествено. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Яну 2010, 02:58

imhotep написа:...Ммм ? (питам кат Поли)

Поли харесва това :lol: ( признавам, че го лепнах от Мириам :oops: )

По темата - два пътя за разрешаване. Брак с биологичния или дело за установяване на произход от бащата. Тръгнете ли по съдебния- едва, когато оборите презумпцията биологичния, който и да се окаже той, има възможност да припознае детето.
Но, това вече са ви го написали.

п.п. Жрецо, Мели- никой не оспорва чуждото право на щастие. Напротив, вярвам, няма между нас тримата човек, който да желае околните да са нещастни ( то и няма по-тъжна гледка).
По отношение зачеването- съпруг, партньор, асистирана репродукция- все е житейски оправдано. До момента, когато се повдигне въпросът за произхода- явно е, че за да съществуват норми, уреждащи този проблем- някъде нещо не е така.
Най-малкото, не всички са щастливи.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси