начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как да си върна синът в Испания

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си върна синът в Испания

Мнениеот miros84 » 21 Окт 2009, 21:42

Здравейте. Живея от няколко години в Испания. Преди 2 месеца мъжът ми взе сина ни и змаина за България. Аз се развеждам с него от година и повече и вече имам, преди 1 седмица развод и правата над детето. Сега ще отида във България да си взема сина, макар и чрез полиция но не мога да мърдам от България. А сина ни учи в Испания, аз работя и имам постоянно местожителство във Испания. Нямам дори червен паспорт, защото бащата го открадна преди 2 месеца когато забягна за България(виждайки че губи делото и аз печеля и развода и правата над сина ни, понеже има доста черно минало в Испания и съдебни наказания).
Та въпроса е, какво да правя със детето си в България след като всичко ни е в Испания, КАК ДА СЕ ВЪРНА? Без паспорт, на границата искат пълномощно от бащата за пътуване в чужбина? Адвоката ми каза че още нямало такова дело, където Съдията да упълномощи майката сама да вади паспорта си на детето и сама да пътува в Европа.
Вие какво мислите.
Молядайте ми съвети. Искам да се върна със сина ми в Испания, там където са моите роднини, приятели, шефове, работа, моят дом и на сина ни.
Моля за помощ.
miros84
Младши потребител

Re: Как да си върна синът в Испания

Мнениеот Гост. » 21 Окт 2009, 21:55

Адвоката ми каза че още нямало такова дело, където Съдията да упълномощи майката сама да вади паспорта си на детето и сама да пътува в Европа.
Вие какво мислите.

Сменете незабавно адвоката- пет пари не чини. :evil:

п.п. Ако позволите( и да не позволявате все тази)- четох ви темата в раздел общи- за тази работа определено ще ви е нужен читав колега, не лаладжия. И сама в никакъв случай няма да се справите.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот miros84 » 21 Окт 2009, 22:40

Оо, вие ми дадохте надежда. Значи е възможно съдията да постанови, така че аз сама да мога да пътувам със сина си до Испания и да си извадя червен паспорт? Ако има адвокат който да може да го постигне, веднага ще го наема. Във момента работя с един, който каза че не се знаело, нямало е още такъв случай, а уж е от добрите във града.
Ако някой може да ми даде конкретни съвети, ще съм много благодарна.

п.п. Въпросът ми от другата тема е свързан със други жалби и просто да имам обща представа за българската конституция. Иначе бих наела който и адвокат да е, стига да ми върне сина в Испания.
miros84
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Окт 2009, 22:52

:roll: Според мен нещо не сте се разбрали с колегата или вие не излагате коректно проблема.
Да кажа, че няма постановени съдебни актове, които заместват съгласието на бащата, както за паспорт, така и за пътуване извън страната- ще ви излъжа. Последните години практика в този смисъл, разнообразна.

Така- да видим дали се справям- делото е водено в Испания? Връщате се тук и веднага при адвокат. Ще има усложнения- не крия. И колко работа ви чака...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 23 Окт 2009, 14:30

1. Къде си водила делото за развода и родит.права? В Испания или БГ?
2. Колко голям е синът ти?
3. Ти ли си с откраднат паспорт или липсва паспорта на детето ти?
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 23 Окт 2009, 14:38

Испания
ученик
на майката ( а може би и на двамата :roll: )
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 23 Окт 2009, 15:09

В такъв случай тя трябва да регистрира развода в БГ и да поиска изпълнение на съдебното решение. Детето би трябвало сега да е на училище? Ако бащата го взел преди 2 месеца той сигурно го е записал в БГ училище?
Тъй като и двамата са бг граждани тази майка ще има доста да тича по бг съдилищата , че сроковете не са кратки.Имам предвид да заведе дело в бг съдия да се произнесе с решение за да замести съгласието на бащата детето да живее зд граница.

Друг вариант е да се обърне с молба за помощ към Casa de la mujer (Къща на жената ), в мястото кадето живее. Оттам ще и дадат безплатен адвокат за консултация и евентулно той ще продължи и в съдебна зала ако се наложи,и да заведе в Испания дело за тормоз и неизпълнение на съдебно решение.Още повече, ако майката е с испански документи за работа и цялото и семейство е в Испания...

Но ако сте се занимава в БГ съветвам тази майка да те послуша и да се обърне към добър адвокат.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот miros84 » 23 Окт 2009, 19:51

От безплатни адвокати ми е писнало, нищо не правят и само времето губят. Ако не бях наела безплатен адвокат преди година и повече, досега да бях се развела и тогава ако мъжът ми беше ми взел детето, щеше да се смята отвличане.
miros84
Младши потребител

Мнениеот daniela2008 » 27 Окт 2009, 00:24

miros84 написа:От безплатни адвокати ми е писнало, нищо не правят и само времето губят. Ако не бях наела безплатен адвокат преди година и повече, досега да бях се развела и тогава ако мъжът ми беше ми взел детето, щеше да се смята отвличане.

Тогава ти ще си първата , която се е оплакала от безплатен испански адвокат.
Пък и малко започвам да се зачудвам,защото смея да твърдя че испанците доста добре и качествено работят. Пък и някак си не се връзва чак сега да отреагирваш след като мъжът ти е взел детето преди 2 месеца . Можеше да го спреш да не взима детето само с 1оплакване в испанската полиция. Още повече към оплакването да беше предствила, че си в процес на развод в испански съд. Да не говорим ,ако си споменала ,че ти е откраднал и документ за самоличност. Следва арест, предупреждение ,изземване на откраднатите документи..Издават веднага ограничителна заповед да не те доближава до определено разстоиание , и при доближаването следва арест и 3 месеца ефективно, плюс тлъста глобичка.

Испанците реагират светкавично на такива оплаквания , това го знам абсолютно със сигурност и провереност как работи системата там . Живях достатъчно дълго в Испания. За твое сведение бракоразводните дела и в БГ текат горе долу в същите срокове.

Единствено ти пожелавам да имаш достатъчно пари да си позволиш много добър колега от България, макар че и това не е гаранция , като знам как работи системата в БГ..
Късмет!
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Назад към Семейни казуси