начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Поредната тема за брак с чужденец....

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поредната тема за брак с чужденец....

Мнениеот diana_de » 20 Окт 2009, 13:52

...или не точно :) Искам предварително да се извиня за неясно зададените въпроси,но в главата ми цари пълен хаос (което е и най-големият ми проблем може би ;)))))
Та...ето го и моят случай :) Аз съм българка...една от многото работещи студентки в София. При пътуване до Брюксел в началото на тази година се запознах с "мъжът на моя живот" и стигнахме до момент в който мислим за брак. " Малка " подробност в случая е,че приятелят ми е иракчанин...пребивава в Белгия нелегално от около 2 години - отказан му е статут и не е кандидатствал повторно за такъв.
Въпросът ми е малко абсурден.,но все пак съм длъжна да попитам за съществуваш вариант в който можем да предприемем някакви мерки за пристигането му с цел брак докато той е там.
И...ако няма такава възможност...то каква има тогава? Дали е възможен вариант да кандидатства за виза ако напусне Брюксел и се върне в Ирак...или някоя друга държава извън ЕС? Знаем още и че като първа държава членка на ЕУ в която той е влезнал при напускането си на Ирак се счита Гърция...
Предполагам се сещате,че във всяка една институция тук, в която отида и помоля да ми обърнат внимание реакцията е доста подозрителен и изучаващ поглед...и препращане от едно място на друго. Не търсим по-лесен вариант на нещата...търсим изобщо някакъв. Ужасно благодарна ще съм на всички,които ми дадат поне малко яснота и насока по проблема.... :)
diana_de
Нов потребител

Re: Поредната тема за брак с чужденец....

Мнениеот nikiboy » 20 Окт 2009, 19:08

Включете си ЛС от опцията на форума и ми пишете.
Освен законово и практически трябва да решите нещата. Доста е сложно и с много въпросителни.

А и като гледам горе какви "съвети" ви препращат....
nikiboy
Потребител

Назад към Семейни казуси