начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

издръжка от чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издръжка от чужбина

Мнениеот tassini » 18 Окт 2009, 22:17

Ако може да ме посъветвате...
В резултат от фактическото ми съжителство с италианец имаме дъщеря на 7 год.възраст.От месец декември 2006г. не съжителстваме заедно и аз сама полагам всички необходими грижи за детето. Дъщеря ни е припозната при раждането й в РБ , но в Италия не е, т.е се води българка а в Италия дори не съществува като негова дъщеря.
Въпросът ми е следния: Имам ли право след извършване на припознаването на дъщеря ни в Итал.посолство след което тя ще стане и италианска гражданка да предявя претенции за издръжка в Италия предвид , че живеем с детето в РБ?
Благодаря предварително за оказаната помощ!
tassini
Нов потребител

Re: издръжка от чужбина

Мнениеот laridii » 19 Окт 2009, 17:27

Момент сега, в България ли се е родила в България и той я е припознал, гражданството на дете предполагам е българско. Тя си е негова дъщеря, не е нужно да я припознава два пъти. Въпросът как тя да получи италианско гражданство вече е една съвсем друга работа, но не пречи да си искате издръжка. Дори и да не е италиански гражданин детето, то има право на издръжка. Вие вероятно искате издръжка в италиански размери :lol:, та затова се обърнете към колега от Италия ще се наложи да направите легализиран превод на всички документи на детето и да ги изпратите на тамошния колега.
laridii
Потребител

Re: издръжка от чужбина

Мнениеот razli4na » 19 Окт 2009, 17:55

tassini, щом бащата е припознал детето, очевидно можете да се разберете с него. Ако все още имате добра комуникация, защо не обсъдите двамата тия въпроси и доброволно уредите отношенията си. След като постигнете съгласие относно гражданството на детето, издръжката, както и кой ще упражнява правата за в бъдеще, идете при адвокат, който се занимава с тая материя- той лесно и бързо ще реши нещата, при това без разноски по съдилищата.
Успех желая!
razli4na
Активен потребител

Назад към Семейни казуси