начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

неплащане на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неплащане на издръжка

Мнениеот diana77 » 10 Сеп 2009, 15:05

Здравейте, много ще съм ви благодарна ако ми помогнете. Разведена съм от 2 години. Бившия ми мъж е осъден да плаща 100 лв издръжка за детето ни. Обаче той плаща - 4 месеца и после спря - нямал пари. Работих и нямах проблем с отглеждането на детето ми, и не съм му търсила нищо. Но сега ме уволниха и нямам доходи, казах му по телефона, но той отново каза че няма пари. Моля посъветвайте ме какво да правя? Нямам пари за адвокати, едвам се справяме, а идва и зима.
diana77
Нов потребител

Re: неплащане на издръжка

Мнениеот 778899 » 10 Сеп 2009, 16:31

Здравейте! Ще бъда кратка....първо-съмнявам се, че ще се справите без помощта на колега! има начин да получите дължимата от бившия ви съпруг издръжка, макар и с малко по-малко от пълния размер...ако сте във втората хипотеза по-долу

снабдявате се с изпълнителен лист и образувате изпълнително производство...ако бащата на детето работи или има имущество срещу, което да се насочи изпълнението....това е идеалният за вас вариант, ако ли пък не....пак в рамките на изпълнителното производство установявате наличието на определени и изискуеми от закона предпоставки и няма пречка, ако са налице, присъдената издръжка да ви се изплати, със задна дата, от общината....

но пак ви казвам-без адвокат-трудничко ще ви е!

успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси