начало

Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната Ясни са делегатите за Общото събрание на адвокатите от страната

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот prnedev » 29 Май 2009, 00:31

Всъщност действията на органите... така пред камери, с дипломатическите коли.... гати цирка. Ама... на тези деца психиката им отива на кино.
Не питам дали е законно или не е, просто не трябва ли реда да е малко по-друг? В смисъл като се видят камери, циркаджилъка, да се поотложи нещо?
За какво става дума:

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=132069

и по-подробен репортаж:

http://www.vbox7.com/play:92b999a6
prnedev
Активен потребител

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот gudio » 29 Май 2009, 00:41

:wink: Че това нищо не е... Кротка работа. Има къде-къде по-зле :lol:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 29 Май 2009, 00:51

Сериозно? За деца? Не говоря за хладилник, печка и т.н...?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 07:25

Ами, Недев, някои хора правят такива панаири и циркове и за хладилници и за печки. Аз знам за случай, при който гражданка е нападала съдия-изпълнител с нож и го гонила 100 метра, заради телевизор. Просто тези истории не са заснемани. Но покрай тази криза 100 на 100 ще се намерят предприемчиви журналисти, които да заснемат и такива събития.
За съжеление съм присъствала на 2 подобни истории в единия случай вземаха децата от майка, във втория от баща, и пак беше същият цирк, бяха извикали роднини, съседи, приятели, бяха склони към бой, и изобщо не се бяха замислили, че с цел да пожалят психиката на децата не бива да разиграват такива театри. Ето тези и телевизия са извикали :( :( :(
Проблемът в случая не е в полицията и в съдия-изпълнителя, има съдебно решение и те си вършат работата и искрено заслужават нашето съчуствие, че работата им налага да се занимават с такива истории.
laridii
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 29 Май 2009, 08:45

Никога май няма да разбера кога и по какъв начин една работа започнала с много любов се превръща в грозната свада, описана в случая и полята с толкова много омраза... Тук жаждата за мъст не личи, но и тя съществува. Спомените на бъдещите хора... А е започнало с любов!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот miriam » 29 Май 2009, 09:03

това не е нормално
не е нормално да присъдиш родителските права на тия луди , не е нормално по този начин да се изпълни една административна заповед от органите на полицията , не е нормално сеирджиите да седят и да гледат , и накрая ще направят на идиоти и ненормални и тези две нещастни деца....
:? :cry:
не е нормално отникъде , за сметка на което пък е срещано по нашите ширини....
miriam
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Май 2009, 09:08

Еми, при потентцията на българските мъже, комбинацията със страстта на тракийките и тъй нататък.

Няма лошо, поне се пестят пари за психолог, кафе-пауза.

Предпочитам скандалите и убийствата пред фалшивият чар на "буржуазията".

Днес, както винаги времето е хубаво, нали, колеги.
Частно парти, не друго.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nikodim77 » 29 Май 2009, 09:12

Здравейте на всички,
Днешният ден е черен за душата ми а и за душите на много, много – хора
Един път трагедията с автобусната злополука и втори път това с тези дечица, които бяха отведени по този начин от баща им.
Тук не искам и няма да защитавам, бащата най-малко майката, която за мен е АНТИ-МАЙКА, защото едно нормално човешко същество не би издевателствало така с едни деца още повече ако то претендира да бъде Майка...
Но! Мисля, че на тези деца, които молеха, крещяха за помощ им бяха нарушени конституционни и ред други права дадени им от Българската нормативна уредба... /а вероятно и от Полската/
Моят апел кън Юристите тук е: ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ И ЖЕЛАЕТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА ДА БЪДАТ ТАМ КЪДЕТО СЕ ЧУВСТВАТ НАЙ-ДОБРЕ преди да им бъдат „промити” мозъците, като се опитайте да игнорирате отрицателните емоции натрупани към родителите им. Та дори и само заради предизвикателството да бъде разрешен този кправен казус.
Силно се надявам, че тази тема няма да бъде подмината с лека ръка както други актуални теми в този форум.
Благодаря, благодаря от името на всички Добри Хора съпричасни със съдбата не само на тези деца но и на всички деца, които са на подобен хал.
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 09:13

Интересна ми е позицията на нашата държава и институциите и.
Познайте, какво става , като се опиташ да изведеш от друга държава нейни граждани.Нешо пък , въобще не ми стана ясно, как делото хем се водило в Полша, хем в България , хем пък българския съд е признал решението на полския. Те от коя година го водят това дело, преди да влезем в ЕС ли?
Прилага се насилие върху деца и то от българската агенция за "Защита на децата". Какво ли щеше да е ,ако не трябвашеда ги защитава? :evil:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Май 2009, 10:28

Никога май няма да разбера кога и по какъв начин една работа започнала с много любов се превръща в грозната свада, описана в случая и полята с толкова много омраза...

Мдам... съда, Д/Ч СИ са действали според закона.
Майката е упражнила законните си права.
Отдел ЗД пък само са опитвали- какво? един Бог знае, но е виден резултата. Пък те по принцип опита си го броят за дейност, та така... Като не става с добро, ще употребим сила.
А иначе сме в Ойропата и дори се гордеем с това.

Как не се е появил и някой политик?!? Че напоследък стана модно- така или иначе на техните сбирчици има по малко желаещи дори да им видят физиономиите? Това вече всички знаем.

За децата обаче нито един от изброените не е помислил, не и трезво.
Но, ако има здраво стъпили на земята и сериозни колеги от Асеновград - могат да проучат случая и да помогнат на децата ...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 11:56

sunrise написа:Интересна ми е позицията на нашата държава и институциите и.
Познайте, какво става , като се опиташ да изведеш от друга държава нейни граждани.Нешо пък , въобще не ми стана ясно, как делото хем се водило в Полша, хем в България , хем пък българския съд е признал решението на полския. Те от коя година го водят това дело, преди да влезем в ЕС ли?
Прилага се насилие върху деца и то от българската агенция за "Защита на децата". Какво ли щеше да е ,ако не трябвашеда ги защитава? :evil:

Sunrise, доклокто ми е известно децата са с полско гражданство. Бащата ги е извел от Полша, докато майката е работила в Испания, като й е казал, че уж идват на гости в България. Майката се прибира в полша и поддава сигнал за отвличане и така започва драмата ...
Не че нещо, ама нашия човек си е виновен, ако се беше консултирал с български или полски колега и преди да предприме, каквото и да е, сега нямаше да има нужда да организира роднини и съседи да лягат под колите. От извора знам, че майката е търсила контакт много преди вчерашния ден и че се е оплакала в отдел "Закрила на детето". Социалните работници още преди месеци са се опитвали да организират среща между нея и децата, но бащата упорито е отказвал и дори е изгонил от дома си една от служителките.
laridii
Потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 12:04

Не зная кой е изворът от който черпите информация, но според бащата или поне това ,което той твърди, децата имат и българско гражданство. И в крайна сметка, чуждото гражданство не може да те лиши от родителски права.
И какво значи , че майката се прибира от Испания , а бащата е извел децата от страната. Какво прави майката в Испания, да не използваме нецензурни изрази, явно е изоставила децата си , а после:"Помощ, отвлякли ги!"
sunrise
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 12:34

sunrise написа:Не зная кой е изворът от който черпите информация, но според бащата или поне това ,което той твърди, децата имат и българско гражданство. И в крайна сметка, чуждото гражданство не може да те лиши от родителски права.
И какво значи , че майката се прибира от Испания , а бащата е извел децата от страната. Какво прави майката в Испания, да не използваме нецензурни изрази, явно е изоставила децата си , а после:"Помощ, отвлякли ги!"

Вижте колега не заставам, нито на страната на бащата, нито на майката, знаете, че при такива истории вината е и в двете страни. Той ще вика тя е к..ва, тя ще вика той е п..ница. Но всичко това са факти, които подлежат на доказване, а нашият Ганьо си хванал децата и ги довел тука, пък сега реве и обвинява полицията, че си върши работата и си мисли, че каот излъчат семейната им сапунка по телевизията съдия-изпълнителя няма да дойде пак за второто дете. Ние сме юристи и няма защо да реагираме емоционално, да, възможно е майката наистина да има проблем с алкохола, възможно е това и онова, но полският съд явно вече е прегледал възможностите и решил.
Факт е, че в Полша явно децата се водят отвлечени.
laridii
Потребител

Мнениеот portokal » 29 Май 2009, 12:37

Все ми се струва, че и по сегашния, и по предишния ГПК е недопустимо дете да се предава с насилие върху него. Т.е. че не са баш дотам законосъобразни действията на съдебния изпълнител. Противоречи на други, по-важни правила и принципи.

Впрочем мнението, че има качествена разлика в уредбата по стария и по новия ГПК, го чух едва наскоро. :oops: Т.е. мнението, че преди е трябвало да се счита за задължение за лично действие и можело само да се налагат глоби. Аз съм говорила със съдебни изпълнители навремето, като стажантка, които ми обясняваха как се изпълнява принудително самото предаване. Но и там уговорката беше: може да стане, ако е бебе или ако самото дете се съгласи да дойде. Ако бяга и се къса от рев - не.

А според вас - питам сериозно, защото не знам - нормално ли е там да присъстват и хора от полското посолство? :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот miriam » 29 Май 2009, 12:43

водят се отвлечени

а сега какви се водят?!
разревани , влачени и дърпани като пищящи парцалени кукли , докато олигофрените мятат крушета, скубят се взаимно и си крещят и ги снимат по телевизията....

ако е астропрогноза за земетресение -трапища ще избием и ще го обвиним в геноцид астролога, нали?!
ама тия малчугани няма кой да ги защити,спящите пуйки канцеларски гледат отстрани , четат евродирективи , всеки си бърше г-ъ-з-а с другата институция , а родителите кретени си мерят простотията пред децата си....
miriam
Потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 12:46

Протокал, мен ако питате, на такова предаване нямат работа не само тия от посолството, ами и половината квартал няма работа там, че и бабата и телевизионния екип, ама ето, че ...

На мен ми е по-интересно и да вземете двете деца майката как ще ги изведе от България?
laridii
Потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 13:46

Това Ви питам и аз? Някой съд , присъждал ли е на нея родителските права? Нали с бащата нямат развод?А и човекът казва , че е имал пълномощно за извеждането им от Полша.
Бащата сега просто ще поиска , ползвайки целия цирк родителските права. И на кой съд ще е подсъдно делото? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Май 2009, 14:05

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2188571
Това е общо взето най-подробната статия по случая - Хагската конвенция. При условие, че бащата е осъден за международно отвличане сетете се какви са шансовете му за родителските права. И още нещо - децата са родени в Русия, което означава, че вероятно са взели гражданството на майката.
laridii
Потребител

Мнениеот sunrise » 29 Май 2009, 14:09

Според това ,което каза бащата, децата са с двойно гражданство, полско и българско, а не руско.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот gudio » 29 Май 2009, 14:14

Полша не допуска двойно гражданство. Затова има и кола от посолството - децата са само полски граждани.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси