начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

дете от чужденец,права?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дете от чужденец,права?

Мнениеот anastasiasp » 12 Яну 2009, 12:49

здравейте,имам нужда от съвет.имам дете на 7 месеца,бащата е чужденец,живее в германия от 20 години,но е с ирански паспорт.нямаме сключен брак,той не е записан в акта за раждане(изискваше първо днк-тест,които вече е направен и се доказа бащинството му).бебето ми се роди в бг,с бг паспорт е и тукашно местожителство.с бащата не се разбираме,а след като ми заяви,че не се интересува от мен и детето обмислям да остана в българия .искам да знам,дали ако след време той си промени мнението и се опита да търси някакви права как ще протече всичко,по бг законодателство ли,той може ли да бъде вписан в акта за раждане ако подаде иск,може ли да ме съди за това,че съм в бг с детето и той няма възможност да я вижда?благодаря ви предварително
p.с. заради паспорта му(ирански) в момента няма право на свободно влизане в страната,идвал е 2 пъти,но с виза,а последните 2 пъти,когато подава документи за виза за бг бяха безуспешни,защото все нещо не беше изрядно.
Нов потребител

Re: дете от чужденец,права?

Мнениеот iliev » 24 Мар 2009, 02:32

Може да припознае детето в близките1-2-18 години без никакъв прлоблем.
iliev
Младши потребител

Re: дете от чужденец,права?

Мнениеот katerinakuch » 24 Мар 2009, 13:15

Не мога да повярвам, че не се разбирате. Не може, при положение, че чак дете имате, да твърдите, че "не се разбирате".
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси