начало

Председателят на СРС подкрепи искането за защита на Мирослав Петров Председателят на СРС подкрепи искането за защита на Мирослав Петров

Здравейте

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Здравейте

Мнениеот iveet__ » 13 Сеп 2008, 15:37

Искам да попитам, какво да правя в моя случай който е:
Имам дете от мъж с който живяхме на семейни начала.
Преди 2 месеца реши да ни напусне.
не съм отказвала да си вижда детето когато си поиска и нямам намерение да го правя.
той е баща, а детето има нужда и от баща.
Един ден обаче той решил да води дело за попечителство.
незнам дали го е завел или само ме плаши, но все пак аз искам да знам възможно ли е да ми вземе детето.
Детето е признато от него, но нямаме брак.
Не съм отказвала да го вижда и няма да го направя.
Работя и започвам да уча също, жилището си е мое и си гледам детето.
iveet__
Нов потребител

Мнениеот laridi » 13 Сеп 2008, 17:19

Попечителството госпожо е нещо съвсем друго, учредява се на непълнолетни деца от 14 - 18 г, чието родители са починали, незивестни и т.н.
Бащата на детето по-скоро има предвид друго, детето да живее при него, за да Ви се поизясни прочетете тук в лекс Семейния кодекс в частта ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ РОДИТЕЛИ И ДЕЦА, там е описано всичко.
На теория шансовете той да вземе детето са 50/50, на практика доста по-малки.
Но все пак си мисля, защо Вие да не изпреварите събитията, посете адвокат и опишете му ситуацията, спретнете Вие първа дело, не забравяйте да си поисате и издръжак, това дете не яде въздух, нали така!
laridi
Младши потребител

Мнениеот iveet__ » 13 Сеп 2008, 17:55

Благодаря!
Аз искам да се споразумеем без да се намесват разни институций
От моя страна проблем няма. Дано просто ме е плашил в момент на гняв.
Благодаря ви за информацията.
iveet__
Нов потребител

Назад към Семейни казуси