начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ

Мнениеот mandrak » 10 Юли 2008, 12:45

Здравейте. Имам нужда от помощ. Казусът е следния:
Със съпруга ми сме женени от 11.05 тази година и до дни чакаме бебе. След сватбата той реши, че не може да живее с мен и сега само ме заплашва с развод. Преди брака ми постави условие да подпишем предбрачен договор, но много нотариуси отказаха да го заверят, защото такова нещо не съществувало в нашия правен мир. Накрая той намери една нотариуска, която го завери.
Преди време страдах от тежка депресия и сега мъжът ми ме заплашва, че ще използва този факт, ще си плати където трябва за да ме изкара луда и ще ми вземе детето. Моля кажете:
1. Може ли да използва заболяването ми за да ми вземе родителските права, може ли въобще да получи родителските права и какво би могъл да постигне като режим за свиждане с детето ( той иска 50/50)
2. Може ли да ползва това споразумение от преди брака и как?

Благодаря.
mandrak
Нов потребител

Re: Помощ

Мнениеот mandrak » 10 Юли 2008, 14:51

Благодаря Ви за отговора,
значи заболяването не е документирано, а в споразумението преди брака главно е описано,че имуществото, придобито преди брака си остава негово и след евентуален развод, както и имущество придобито по време на брака посредством продажба на имущество придобито преди брака; също така е споменато, че при развод по моя вина родителските права ще останат при него
mandrak
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 10 Юли 2008, 15:15

Имуществото придобито преди ббрака е на този ,на чийто име е придобито. Второто се нарича трасформация на лично имущество и също е на придобилия отчужденото имущество преди брака.
Що се отнася до родителските права , упражняването им се определя от съда, а не от родителите, така,че ако иска , още пет пъти можете да се разпишите за същото.
Не зная защо сте се навили да подписвате изобщо тези документи. А фактът ,че съпругът Ви е предложил този "договор", означава или че той е абсолютно наивен да счита ,че имат стойност, или просто се е опитвал да Ви шантажира.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси