начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

правата на чужденец женен за българка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

правата на чужденец женен за българка

Мнениеот dunia53 » 22 Юни 2008, 10:34

Дъщеря ми е женена за гръцки гражданин от януари 2000 година,от 6 години живеят в Германия но желанието им е да се установят за постояанно в България .Въпросът ми е какви права има съпругът и и какво е необходимо да се направи за да се узакони престоят му тук.Предварително благодаря на тези които ще ме посъветват как да се процедира
Последна промяна dunia53 на 22 Юни 2008, 12:56, променена общо 2 пъти
dunia53
Нов потребител

Re: правата на чужденец женен за българка

Мнениеот diaida » 22 Юни 2008, 22:47

dunia53 написа:Дъщеря ми е женена за гръцки гражданин от януари 2000 година,от 6 години живеят в Германия но желанието им е да се установят за постояанно в България .Въпросът ми е какви права има съпругът и и какво е необходимо да се направи за да се узакони престоят му тук.Предварително благодаря на тези които ще ме посъветват как да се процедира

Престоят на гръцки гражданин в България е законен. Има право на 90 дневен постоянен престой. А след това може да се удължава.
Няма нужда от никакви други разрешителни.
Бракът регистриран ли е в България? Те какво гражданство притежават, защото казвате, че живеят в Германия ... просто информацията е недостатъчна.
Съпругът на дъщеря ви иска да стане Български гражданин или просто да пребивава в БГ?
Просто трябва да се знаят подробности, за да може да се даде някакъв конкретен отговор ...
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Семейни казуси