начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

интересен казус!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

интересен казус!!!

Мнениеот siskatrajanova » 08 Апр 2008, 23:08

искам да задам следния казус:ако брат и сестра са съсобственици върху имот-къща,апартамент или друго,имат ли дялове съпрузите им и децата им и в кои случаи?кой какви дялове притежава?има ли знаяение кой е живял в имота,кой е плащал данъци? благодаря предварително
siskatrajanova
Нов потребител

Мнениеот siskatrajanova » 09 Апр 2008, 13:39

честно да ви кажа едва сега -след като говорих с адвокат разбирам колко ми е нескопосан вчпросът.сега обаче искам да попитам:как точно става прехварлянето на недвижимо имущество чрез покупко-продажба?при нотариус и после вписване в регистъра-само това ми е известно.моля за повече информация.БЛАГОДАРЯ!
siskatrajanova
Нов потребител

:)

Мнениеот siskatrajanova » 09 Апр 2008, 13:48

до съсобственост се стига, защото им се полага имот по наследство от родителите им!имам и друг въпрос-съпругата на единия съсобственик може ли да иска част от имуществото,тъй като и тя има заслуги защото е живяла там 20 години(макар че този имот е наследство на съпруга и)?
siskatrajanova
Нов потребител

Мнениеот siskatrajanova » 09 Апр 2008, 13:53

благодаря все пак че сте ми отговорили,искам да попитам какво може да направи човек,който има 1/6 от имот,за да получи тази стойност-съдебна делба,нали?и каква е точно процедурата(не ми е ясно)?трябва да подаде иск ли?къде и как?моля посъветвайте ме!нуждая се от професионалната ви помощ!БЛАГОДАРЯ!
siskatrajanova
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 09 Апр 2008, 15:43

Не е задължително делбата непременно да е съдебна - би могла и да е доброволна. Освен това може и да продаде (ако държи да получи паричен еквивалент) своята 1/6 на другия състобственик на имота например. А ако е дарственно настроен - би могъл да дари своята 1/6 да я дари.
neznaiko
Потребител

Мнениеот barri » 09 Апр 2008, 15:52

Не всичко било пари, ама се чудите кой по какъв начин и колко ще прилапа от имотчетата, нали???
barri
Потребител

Мнениеот siskatrajanova » 09 Апр 2008, 19:31

Искам само да ви отговоря,че вие сте последният човек,който е компетентен относно възпитанието ми и не смятам повече да си хабя думите и да ви обяснявам колко е неприлично това,което ми пишете,защото се съмнявам,че говорим на един и същи език.Вместо да се извините,вие нападате,а това наистина не е възпитано!!!Пък и защо ми пишете след като ви е толкова ценна консултацията-явно друг не ви я иска!Не очаквайте да ви репликирам отново-нямам време за губене!
siskatrajanova
Нов потребител

Мнениеот siskatrajanova » 09 Апр 2008, 19:38

NEZNAIKO,мн ти благодаря за информацията и за времето,което отдели,за да ми пишеш,найстина мн ми помогна!!!най-сърдечни пожелания!
BARRI,имотите не са само пари,а и заслуга!пък и питам ,за да помогна на свой близък приятел!наистина благодаря за всеки ценен съвет,който съм получила!
siskatrajanova
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 10 Апр 2008, 09:57

siskatrajanova написа:....имотите не са само пари,а и заслуга...

:)
Това пък ако го разбрах ...
За каква заслуга иде реч ...
Ами те и съветите не са само пари, а и заслуга :) (каквото и да означава това)
Както и да е ...
Мен ме издразни не че питате нещо, а начина, по който го правите ... Вместо дакажете лицето Х иска това и това - има ли право при такава и такава ситуация ...
Подпитвате от далече, чисто теоретично ... все едно ще разберете какво Ви се говори ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Семейни казуси