начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

паспорт на дете(спешно)

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

паспорт на дете(спешно)

Мнениеот venelinachamoun » 09 Фев 2008, 11:24

Здравейте,надявам се някой от вас да ми помогне.Следния казус: С съпруга ми сме в Дубай,дъщеря ни е в България искаме майка ми да подаде документи за паспорт и да я доведе при нас.Направихме пълномощни от мое име и от името на съпруга ми че я упълномощаваме да подаде и полу4и необходимите документи,също и декларация за извеждане на дете от българия,заверени в ген.консулство.Интересува ме има ли някаква причина да бъде отказано да се издаде паспорт на дете,след като нямаме вазможност лично да подадем заявлението.Предварително ви благодаря
venelinachamoun
Нов потребител

паспорт на дете(спешно)

Мнениеот venelinachamoun » 10 Фев 2008, 10:21

От Ген.консулство ми казаха че има промяна на закона от 01-11-2007 и родителите трябва да присъстват лично.Има ли някой такава информация
venelinachamoun
Нов потребител

Мнениеот punisher » 10 Фев 2008, 10:26

Кога сте упълномощили майка си?
punisher
Потребител

Мнениеот punisher » 10 Фев 2008, 10:42

Според Закон за българските документи за самоличност-Чл. 44. (1) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 31.10.2007 г.) Заявлението за издаване на паспорт се подава лично .
Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 31.10.2007 г.) Заявлението за издаване на паспорт или заместващ го документ на малолетни и непълнолетни и на поставени под запрещение лица се подава лично и от техните родители, настойници или попечители.
Затова е важно кога сте упълномощили майка си и дали тя преди тази промяна е подала документите на детето.
punisher
Потребител

паспорт на дете(спешно)

Мнениеот venelinachamoun » 10 Фев 2008, 16:06

Преди 20 дена.Няма ли някакъв начин
venelinachamoun
Нов потребител

паспорт на дете(спешно)

Мнениеот venelinachamoun » 11 Фев 2008, 00:36

Много Ви благодаря за отговорите.Няма постановен отказ,майка ми трябва да подаде заявлението тази седмица и затова искам да съм на ясно как стоят нещата.надявам се да ме разберете,детео ми липсва ужацно много.от паспортна служба са и казали че може с палномощни но аз докато не се убедя не вярвам
venelinachamoun
Нов потребител

паспорт на дете(спешно)

Мнениеот venelinachamoun » 14 Фев 2008, 17:15

Здравейте отново,още веднъж Ви благодаря за отговорите.Само исках да споделя,че майка ми е успяла да подаде заявлението и се надявам всичко да е наред тъй като наистина няма причина за отказ
venelinachamoun
Нов потребител

Назад към Семейни казуси