начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Дело за издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за издръжка

Мнениеот bambola » 21 Ное 2007, 21:45

Здравейте! Незнам дали ще можете да ми помогнете...но ще попитам. Въпроса е следният.Мъжът, с когото живея е разведен от 8 години. Наскоро получи призовка за доброволно изпълнение относно издръжка за детето му, сумата е около 12 000 лв., т.е. бившата му съпруга иска да каже, че той не е давал нито стотинка, което не е вярно. Има разписки от пощенски записи,/ да не говорим за парите давани на ръка-тях не може да ги докаже/. Искам да попитам има ли решение на този въпрос и как, защото адвоката ни нищо не обещава.
bambola
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 22 Ное 2007, 13:59

Да, има начини и те не са малко. Прав е колегата, че не е редно да се бъркаме в работата на колегите. Субективното ми мнение е, че дълг на всеки колега, поемайки такова или каквото и да е друго производство, следва да разясни на клиента си способите да действие оттук нататък и възможния развой на нещата. За съжаление, напоследък ми прави впечатление, че все по-малко колеги го правят и оставят страната в неведение, което според мен не е редно, но изборът си е техен. Лек и успешен ден!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 22 Ное 2007, 14:55

Мисля, че в този случай трябва да се води установителен иск, с който да докаже че не дължи защото е платил, тъй като най-вероятно съдия-изпълнител няма да признае сумите, които са давани на ръка.
не знам защо сумата е толкова голяма за 8 години по 12 месеца по 80 лева /максимална издръжка/ пак ми излиза наполовина, но това вие си го знаете.
Има и давностни срокове, на които може да се позове.
За пощенските записи и съдебен изпълнител ще ги признае там няма проблем
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси