начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Споразумение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Споразумение

Мнениеот mircho » 14 Ное 2007, 13:53

Споразумениоето между двойка, която няма брак, относно режима на лични отношения с детето на всеки от тях, издръжката и разпределението на имуществото им, ако е заверено нотариално, каква тежест има? Мисля, че има само сила по отношение на издръжката и имотните въпроси, но все пак да питам
mircho
Младши потребител

Мнениеот barri » 14 Ное 2007, 14:17

според мен никаква
barri
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 14 Ное 2007, 17:47

barri написа:според мен никаква

И аз считам, че такова споразумение не би следвало да има юридическа стойност.
А защо, mircho, просто не сключите брак?
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот yank » 15 Ное 2007, 11:03

Как така никаква? Какво говорите, колеги?
А чл. 237, б. "з" от ГПК по отношение на издръжката? Драги ми Мирчо, това си е извънсъдебно изпълнително основание за издаването на изпълнителен лист относно дължимите по споразумението суми.
Относно разпределението на имуществото - споразумението пак е от съществено значение. Ако касае имущество, придобито в съсобственост, това си е доброволна делба отвсякъде.
Само по отношение на режима за свиждане на детето не знам дали има значение, защото тази материя определено не е стихията ми.
Все пак споразумението Ви върши сравнително добра работа и без да е необходимо да се впускате в брачни приключения.
yank
Младши потребител

Мнениеот portokal » 15 Ное 2007, 17:14

За издръжката не мисля, че родителите могат по този начин да се разпореждат с права на детето. А сключването на спогодба (извънсъдебна също) си е разпореждане.
За делбата на съсобствените вещи съм съгласна с колегата по-горе.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот iankov » 15 Ное 2007, 17:52

barri е прав. Такъв договор няма да породи никакво правно действие.
iankov
Младши потребител

Мнениеот mircho » 16 Ное 2007, 12:31

Мерси за отговорите
mircho
Младши потребител

Назад към Семейни казуси