начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Установяване на бащинство от законния баща.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Установяване на бащинство от законния баща.

Мнениеот Петров » 16 Дек 2005, 01:21

Здравейте,
малко странно си формулирах заглавието, но то е, защото четейки темите тук, останах с впечатление че моята ситуация е доста нестандартна. Съжалявам ако съм заблудил някого.

Та така. Аз съм биологичния, законния, признатия и прочие баща на детето си. То е сладка малка принцеса на 3 и половина годинки.

Когато съпругата ми раждаше, а и преди това, бях много развълнуван и щастлив от новината за бремеността и прочие. Изобщо не съм се замислял дали има някаква вероятност да не съм аз всъщност бащата.

Нейното забременяване не беше планирано, но на мен, както и на нея и се стори съвсем в реда на нещата и на нашия живот.

От преди известно време, вече с опита на 5-6 години съвместен съпружески живот, започнах да си задавам някои въпроси.
Всъщност забременяването на жена ми стана доста странно, а не по класическия изненадващ начин с дефектен презерватив. Не ми се влиза в толкова лични подробности :roll:

Ето накратко и самото ми питане:
Има ли начин да си направя дискретно надежден тест за бащинство?

Сърцевината на проблема не е в някакъв мой мерак да се разделям с жена ми, при определени резултати от теста. Нито да се отказвам от детето си (това няма да стане за нищо на света).
Сърцевината на проблема е там, че се измъчвам от съмнения, които искам веднъж за винаги да пресека. С най - ясния, точен, научен и прочие отговор. И да приключа с това.

Ще съм много благодарен на някакви професионални съвети.
Ако не съм бил ясен в някой детайл, моля питайте. С радост ще ви дам всичката възможна информация.

Лека вечер на всички.
Петров

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 16:45

Аз съм жена и майка и вероятно отговора няма да ви е достатъчен.
чувала съм, че ДНК тест се прави срещу 800 лева. Няма как да стане дискретно, защото трябва да заведете и детето за кръвната проба. Заслужава ли си и ако установите нещата, че са точни - какво ще кажете на детето извинявай но имах съмнения, а ако съмненията ви се потвърдят за цял живот ще се терзаете - детето не го заслужава
Знаете ли човек с вашите проблеми може да е и от страна на майката - да не са ми сменили детето в родилния дом - имах позната, която получи съобщение от родилния дом след като сина и беше навършил 11 години - за нея беше кошмар докато провери за какво става въпрос, но съмненията и бяха страшни.
Гледате едно малко създание 3 г. то Ви обича и ви вярва - за какво ви е всичко това. И в двата случая ще се терзаете. Оставете нещата такива каквито са и успех с вашето слънчице.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 18:09

Съмнения са нещо страшно! Те могат да разрушат много, та и дори любовта към едно (собственно) дете.

Ако можете да влезете в хармония със себе си, както Ви съветва ГОСТ 1, това е идеално и говори за една висока зрялост. Но често практиката е различна от теорията и ако сте вътрешно "разяден" от съмнения с които не можете да се преборите е по-добре да направите всичко възможно и в рамките на възможностите Ви, за да се сдобиете с яснота. Но ВНИМАНИЕ! Не вярвайте, че ще е толкова лесно да понесете "истината" ако тя не е в Ваша полза. Може би едва тогава ще настане за Вас а и за Вашето семейство истинския АД!

На Запад се правят тестове, които са на генетична база (DNA). За целта не е необходимо взимането на кръв, а е достатъчна слюнка. Проверете дали и в БГ има лаборатории, които предлагат тези тестове. Стават дискретно, изпращате например по една клечка за уши, които преди това сте натъркали със слюнка от вътрешната част на Вашата, както и от бузата на детето Ви. Тестовете са скъпи и никога не са 100%, но ако резултата е 99.9666 това е = 100.
Гост

Назад към Семейни казуси