начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

ДОКУМЕНТИ ДОКАЗВАЩИ ,4Е ЗА ИМОТА НЯМА СЪДЕБНА ПРОЦЕДУРА

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДОКУМЕНТИ ДОКАЗВАЩИ ,4Е ЗА ИМОТА НЯМА СЪДЕБНА ПРОЦЕДУРА

Мнениеот ПИТАЩ » 14 Дек 2005, 04:51

Моля да ме усветлите какви документи евентуално биха доказали пред 4уждестранен съд, 4е в БГ семеен имот няма никакви спорни съдебни процедури. Например: имаме къща в БГ ,а се развеждаме в 4ужбина, в БГ веднага се заведе дело от майката на ответната страна с цел отстраняване на съпругата от дворното място. Съдът в 4ужбина разбира се задържа процедурата. Сега се твърди ,4е делото в БГ е преклю4ено ,но все още няма решение/ве4е пове4е от 5 месеца/ Моля Ви за мнение как бих застраховала себе си преди да подпиша развода да съм сигурна ,4е в БГ не се е намерил пак някой доброжелател да отвори пак процедура . Зная , 4е ще бъде презован международен съдия, но аз за себе си ве4е искам гаранции ,4е домът ни не е отново попаднал в не4ие полизрение .
ПИТАЩ

Мнениеот питащ » 16 Дек 2005, 03:47

Какво става толкова профисионалисти у4аствуват във форума, къде из4езнаха? Наистина се нуждая от компетентното Ви мнение .Зная, 4е е най-добре да се обърна към юрист-адвокат, но Вашето мнение много ми помага.Къде из4езна адвокат Костакиева, тя не жали времето си и специално на мен няколко пъти ми помага. Все пак БЛАГОДАРЯ ако някой се вклю4и по темата
питащ

Мнениеот gery » 16 Дек 2005, 08:31

Вижте, мисля че и преди казахме. Чуждестранен съд НЕ може да се произнася относно недвижими имоти намиращи се в България. Съгласно ГПК тези въпроси са от компетентността на съответния български съд (по местонахождение на имота).
Нещо повече оттеглянето на иск, не е отказ от него!
Иначе за документ, не знам как така делото е приключено и какво разбирате под приключено. Ако чакате решение, кой ви гарантира, че ще е във ваша полза?
gery
Потребител

Мнениеот ПИТАЩ » 17 Дек 2005, 03:21

БЛАГОДАРЯ Ви ,ГЕРИ ! Не ми се ядосвай, изобщо не се и заблуждавам , 4е ако има решение ще бъде в моя полза.Първо бившият ми съпруг 4рез съдът се е отказал от вси4ките си имоти в БГ , след това е изпратил натуреално заверен документ, 4е никога не се е грижил за родителите си , какво мислите , целите са пределно ясни. Относно решението на съдът в БГ това са думи казани в съдебно заседание от адвоката на ответната страна. Сега на следващото заседание трябва да престави преведено и заверено решението на БГ съдът.И въпреки вси4ко аз без документ от БГ съд ,4е в момента няма отворена съдебна процедура по имота и къщата няма да разреша развода. Със всеки изминат ден се уверавам колко е важно 4овек да живее в правова държава.
ПИТАЩ

Мнениеот rostova » 19 Дек 2005, 14:55

Вземете удостоверение от службата по вписванията към райония съд, по местонахождение на имота, че върху няма тежести и няма вписани искови молби. Исковите молби, с които се стартира съдебна процедула по оспорване на собственост върху недвижим имот и респективно претенции за същия подлежат на вписване.
rostova

Мнениеот ПИТАЩ » 19 Дек 2005, 20:48

БЛАГОДАРЯ , РОС ТОВА !!! ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА НА ВСИ4КИ ОТ ФОРОМА!
ПИТАЩ

Мнениеот enigma » 22 Дек 2005, 16:02

Гери,

една колегиална поправка леге артис - чуждестранният съд може да се произнесе, защото него не го интересува БГ закона - може изобщо и да не е чувал за него. А и да му определяш така компетентността е нарушаване на суверенитета.

Подобно решение не подлежи обаче на екзекватура.
enigma
Потребител

Назад към Семейни казуси