начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

продажба на единствено жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот REVOLUTION » 09 Юли 2008, 08:15

pomosht написа:Точно така става на въпрос за наследници на длъжник, конституирани като длъжници. За мен е доста сложно като материя и затова се обърнах към Вас.
:mrgreen:

Тралала , тралалала , какъв обрат.Поли :lol: :lol: , считай поста за покана за изпълнение! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот pomosht » 09 Юли 2008, 09:24

Значи, то почерпката ще е от мен :D, но може ли да обобщим защото вече се обърках тотално. :?
pomosht
Нов потребител

Мнениеот pomosht » 09 Юли 2008, 10:31

Затова има развлични специалисти, ако всеки разбира от всичко ........
Знам, че адвокатите продават съвети и точно затова зададох много кратък въпрос, ако някой все пак иска да отговори. Попитаха ме за повече инфо и аз дадох.
Когато става на въпрос за информация от друга област различна от Вашата се обръщате към друг специалист /дори и по този начин/.
Благодаря на тези които отговориха
pomosht
Нов потребител

Мнениеот manol » 13 Авг 2008, 12:18

Има и друг вариянт(в случая явно не).Ако ИП е заведено преди влизане в сила на новия ГПК,то се води по стария,а там съществува § 9. (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2003 г.) Не могат да се ползуват от разпоредбите на чл. 339, буква "ж" предприемачите-строители за задълженията им, произтичащи от строените от тях постройки, до влизането на този кодекс в сила, както и търговците за задълженията, направени от тях в това им качество.
Та ако длъжника е ЕТ....

Мен и друго ми е интересно,писах преди време,ама нямаше отговор(или съм го пропуснал).
Текста .."7. жилището на длъжника, ако той и никой от членовете на семейството му, с които живее заедно, нямат друго жилище, независимо от това, дали длъжникът живее в него; ако жилището надхвърля жилищните нужди на длъжника и членовете на семейството му, определени с наредба на Министерския съвет, надвишаващата част от него се продава, ако са налице условията по чл. 39, ал. 2 от Закона за собствеността" ..
се тълкува в смисъл,че ако длъжника има друго жилище(примерно 1/2 от наследствен имот),но сина му или съпругата ...няма,то имота е несеквестируем.А според мен би трябвало ако длъжника няма друго жилище,но сина му или съпругата му.. има,то имота е секвестируем. :D
manol
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 09 Сеп 2008, 21:36

Аз така и не разбрах защо poli_g счита че имота (единствено жилище) ще може да се обяви за продан ?
А какво става когато длъжника е Едноличен търговец ? И дълга е породен от сделки на едноличния търговец - и в този случай ли жилището е запазено ???
Също така ако той има друг имот - земя например - също ли е защитен ?
p_dyan
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси