начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Дело за развод-мисията невъзможна?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за развод-мисията невъзможна?

Мнениеот lafleur » 24 Юли 2012, 23:58

Добър вечер.
Разделени сме с мъжа ми от 2 седмици.Имаме брак от 2 години и дете на 7 месеца.Обмислям подаването на молба за развод (поради психически тормоз-унижение и съмнения за изневяра (не са съмнения но просто не мога да го докажа)).За тези 2 седмици не е потърсил нито детето нито мен по какъвто и да било начин.Проблема ми е следния,`е има големи финансови възможности,а аз нямам,има и много връзки в града ни.Поради тази причина не мога да се доверя на адвокат мисля,че ще ме остави на завоя.Та въпросите ми са следните:
1-Как да процедирам в момента грешка ли ще е да не подам молба за развод,а да изчакам той да го направи?
2-Ако подам молба за развод и дай Боже спечеля делото (да получа правата над детето си)нали има 14 дневен срок в които той може да обжалва.Колко пъти може да обжалва,защото мога да си позволя да платя само 2-3 пъти най-много таксите по делата!
3-Той в никакъв случай няма да отстъпи за нищо,а аз нямам възможност да плащам рушвети и тн какво може да стане в този случай?
4-Живея сама с детето в жилището на родителите ми-те са регистрирани в това жилище в което съм в момента на постоянен адрес,а са в друго жилище и там са регистрирани по настоящ адрес.Аз трябва ли да се регистрирам в това жилище?
И как да разбера дали адвокатката ми не е подкупена?
Благодаря.
lafleur
Нов потребител

Re: Дело за развод-мисията невъзможна?

Мнениеот neutralen » 25 Юли 2012, 16:01

Търсете услугите на разведена адвокатка - тя няма дя ви предаде.Може би.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот shelley » 25 Юли 2012, 16:13

Струва ми се, че е напълно невъзможно около вас да е организирана такава конспирация, че дори да се страхувате да ангажирате адвокат. Това се случва може би във филмите, но реалността не е такава. От друга страна вашия пост показва, колко високо е всъщност усещането за корупция сред хората, което е много жалко, разбира се. Всъщност единствено адвокат може да Ви помогне реално и да защитава интересите Ви и най-доброто, което можете да направите, е да ангажирате такъв.
shelley
Младши потребител

Мнениеот naivna » 25 Юли 2012, 16:56

Напълно те разбирам! В подобна ситуация съм.
Адвокатът, който се нае да ме представлява познавам от години и сме работили заедно преди по фирмени дела. Съмнявам се, че друг би се хванал. Или пък щеше да се откаже при първия натиск. Самият той каза, че "си е сложил голям таралеж в гащите с мен", НО той е човекът който най-силно ме окуражава и ми дава вяра в системата. Твърди, че има и некорумпирани съдии. Дано е прав! Намери приятел - твой, на твои роднини.
Успех и кураж!!!
naivna
Младши потребител

Назад към Семейни казуси