начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Наследствен имот, прехвърлен с право на гледане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен имот, прехвърлен с право на гледане

Мнениеот noran » 09 Юли 2012, 15:09

Здравейте искам да се обърна към компетентните юристи относно следния казус:
Съпругата ми е израснала при втория си баща(от 6 годишна възраст), но е запазила бащиното си име.Истинския и баща се жени повторно, има също дъщеря, от втората си жена, отново се развежда.Тъй като с времето се разболява психически, неговата майка го гледа доста години, до момента в който здравия и син почива на място и два дни след неговата смърт почива и тя.
Ситуацията е следната:Преживе смъртта на възрастната баба, тя е преписала апартамента на здравия си син , но с клауза гледане на болния син.И когато съдбата оставя болния човек сам -самичък, имота се оказва собственост на съпругата на починалия му брат, като дарение, чрез гледане.Болният човек почива 4(четири) години след кончините на майка си и брат си.
Въпроса ми е: в този ход на събитията двете му деца имат ли законова част от наследствения апартамент, или той изцяло остава собственост на жената на починалия му брат, който е трябвало да го гледа до живот с/у придобиването на собственост на имота му.Да се приеме факта . че макар деца на разведени родители, те запазват бащината си фамилия, и не са получавали и стотинка издръжка до навършване на 18 години.Също така жената(негова снаха) не е полагала никакви грижи към болния човек, който е живял тези 4 години в мизерия и нищета, дори бе погребан от социалните, понеже снахата бе в чужбина, а жена ми разбра за смъртта след като е погребан.
Благодаря за Вашите отговори, биха ми помогнали колкото и невеж да съм в тази област.Да знае съпругата ми дали има законово право да си търси наследството!Благодаря!
noran
Нов потребител

Re: Наследствен имот, прехвърлен с право на гледане

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2012, 15:27

За наследството не знам, трябва да се видят документите, но е имала пълното право да потърси баща си, не само наследството му.
sunrise
Активен потребител

Re: Наследствен имот, прехвърлен с право на гледане

Мнениеот noran » 09 Юли 2012, 15:43

тя го познаваше и често ходеше на гости у тях да види и него и бабата, но като разбра че всичко е прехвърлено на лелята, със гледане, поне бе спокоина че ще го гледат.като разбра , че човека е починал като куче на стълбите, и е живял в мизерия, а лелята е била в чужбина, дори и за погребение не се е прибрала. се амбицира да си търси наследството.Или по скоро аз я убеждавам да си търси нейното.А другата , втората му жена , се е заканила да си търси правата за детето до дупка, и тя сигурно ще разпита по адвокатските кантори, така че исках и аз да помогна на съпругата ми с инфо.
noran
Нов потребител

Назад към Семейни казуси