начало

Национал по колоездене осъди общината, след като се контузи на заградена велоалея Национал по колоездене осъди общината, след като се контузи на заградена велоалея

Бившият ми хазяйн иска да ме осинови ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бившият ми хазяйн иска да ме осинови ?

Мнениеот ani_ivanova » 26 Фев 2012, 11:02

Здравейте, преди време живеех на квартира при човек , който няма деца и иска да ме осинови.
Аз имам жива майка и живея при нея, той семеен брат. Искам да попитам :
1. Как може да стане това без да си сменям имената?
2.Може ли да стане по друг начин, без майка ми да разбере, и може ли да ме осинови изобщо?
3.Как могада го наследя, след като той има жив брат и може да оспорва?
Нямам възможност да платя за професионално допитване към адвокат.
Благодаря Ви за вниманието С уважение Ани Иванова
ani_ivanova
Нов потребител

Re: Бившият ми хазяйн иска да ме осинови ?

Мнениеот REVOLUTION » 26 Фев 2012, 12:01

Здравейте , на колко години сте?Ако сте навършили 18 , не може да се говори за осиновяване.Изобщо в случая според мен няма как да стане осиновяване , особенно без знанието и съгласието на майка Ви.
Ако идеята е да го наследите , то спокойно човекът може да Ви завещае имуществото си.Братята и сестрите нямат запазена част от наследството , така че с нищо не могат да Ви попречат.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот andrey13 » 26 Фев 2012, 13:39

Ами оженете се тайно. :idea: , и така ще си имате ангажименти после с доглеждане.
andrey13
Потребител

Мнениеот ani_ivanova » 26 Фев 2012, 13:43

Много Ви благодаря г-н REVOLUTION за отговора, аз съм на 34 години, и не съм запозната със законите. Той иска по този начин и аз затова се обърнах към този правен форум.
Още веднъж Ви благодаря , че отделихте от свободното си време в неделния ден за да ми отговорите. С уважение Ани Иванова
ani_ivanova
Нов потребител

Мнениеот ani_ivanova » 26 Фев 2012, 13:45

andrey13 написа:Ами оженете се тайно. :idea: , и така ще си имате ангажименти после с доглеждане.

Г-не, благодаря Ви за отговора, но става въпрос, че той иска да ме осинови, той е на 72г. Благодаря Ви за отогвора. С уважение Ани Иванова
ani_ivanova
Нов потребител

Мнениеот andrey13 » 27 Фев 2012, 08:17

ani_ivanova написа:
andrey13 написа:Ами оженете се тайно. :idea: , и така ще си имате ангажименти после с доглеждане.

Г-не, благодаря Ви за отговора, но става въпрос, че той иска да ме осинови, той е на 72г. Благодаря Ви за отогвора. С уважение Ани Иванова

Ами това е най-малкия проблем 8) .Няма да сте първата ,която се е възползвала от щедростта на някой сантиментален дядка :) .
andrey13
Потребител

Назад към Семейни казуси