начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

въпрос относно национално издирване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос относно национално издирване

Мнениеот evgeniq » 23 Фев 2011, 17:47

Здравейте, ще се радвам някой да ми даде информация по въпроса.
Задължително ли е роднина да пусне даден човек за издирване в полицията? Тъй като търсим един, на когото сме поръчители по кредит а той е в неизвестност от половин година, а баща му и майка му са се отказали тотално от него и дори не се знае дали е жив.
evgeniq
Нов потребител

Re: въпрос относно национално издирване

Мнениеот namakak » 24 Фев 2011, 00:19

Ще се пусне сам ,ако има да взима наследство :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Фев 2011, 00:05

:D А щом е длъжник и другите са му поръчители, дали ще се сети да търси наследство
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот street » 27 Фев 2011, 16:20

Няма как да "пуснете някой за издирване" защото вие сте му поръчител и той не си погасява кредита. Може да поискате да бъде обявен за издирване , ако ви е роднина и то - съпруг,брат,сестра, майка, баща или дете ако е изчезнал , но не на основание някакъв - кредит или нещо подобно.
А това да станеш поръчител на някой не знам колко трябва да ти е акъла на тея времена , пък бил той и роднина - чисти сметки => добри приятели.
Аз лично бих станал поръчител единствено на собствената си сестра или на двамата си родители - на никого друг не бих се разписал.
Щом си се разписал доброволно - един вид си слагаш главата в торбата , заради някой. В 100% от договорите ако длъжника спре да плаща - продължава поръчителя - то си го пише вътре. Това е все едно Аз да дам 1000 лева на "петър" и "петър" да ми доведе "иван" като и тримата сме напълно добровлно съгласни , че ако "петър" спре да ми плаща заема "иван" ще довнесе остатъка със всички лихви.
Това вие сами сте се разписали и сега искате да отпадне това условие - но няма как да се получи..
Аватар
street
Потребител

Назад към Семейни казуси