начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

относно попечителство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно попечителство

Мнениеот nadq20 » 23 Яну 2011, 23:54

Здравейте.Искам да попитам следното нещо и ще съм много благодарна,ако ми отговорите възможно най-бързо.
Ситуацията е следната-майката на племенника ми решава да напусне мъжа си и да остави детето при него.Не се е обаждала да попита за него.Те живеят в Испания,детето е родено там и брака им е сключен там,но са български граждани и тримата.Та въпроса ми е може ли бащата да получи попечителство върху детето и какви постъпки трябва да направи,за да го получи?Трябва ли да пусне жалба и да уведоми институциите,че майката ги е изоставила?Благодаря предварително!
nadq20
Младши потребител

Re: относно попечителство

Мнениеот Pause » 24 Яну 2011, 19:35

По-скоро ,ако е виновно поведението на единият родител може да представлява лишаване от родителски права.Но за попечителство в случая е неточно.Понеже родителската "власт" принадлежи на двамата родители.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nadq20 » 24 Яну 2011, 22:02

Добре,изразила съм се неправилно,но не разбрах какво трябва да направи той,за да не му вземе детето след време. :!:
nadq20
Младши потребител

Мнениеот Pause » 25 Яну 2011, 10:18

Такова нещо няма.Сетих се нещо весело мъж и жена се събират ,и се мъчат да направят нещо.Що е то? :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nadq20 » 25 Яну 2011, 17:25

много компетентно няма що! :?
nadq20
Младши потребител

Мнениеот Pause » 25 Яну 2011, 19:10

По казуса ,зависи какво искат да направят съпрузите в случая ви притеснява повече родителските права затова ,теоретично относно лишаването от родителски права е една крайна мярка в интерес на детето при доказана нужда ,и наличието на две предпоставки ,а те са визирани в Чл132 ал2 т2СК.Неполагане на грижи от съпругата му недаване издръжка на децата си ,трайно и без основателна причина.За което е необходимо бракоразводно дело.

Консултирайте се с адвокат.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nadq20 » 25 Яну 2011, 20:32

Благодаря
nadq20
Младши потребител

Назад към Семейни казуси