начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот roroo » 03 Юни 2010, 18:58

Здравейте! Имам следния въпрос. Полага ли се част от наследството което е оставил починалия ми баща на снаха ми на починалия ми брат, при условие че тя се омъжи отново, като се има в предвит че сега сме (брат, майка и снаха с дете)?
roroo
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот di_jenzie » 03 Юни 2010, 19:10

Впросът Ви е малко неясен, но доколкото разбрах, брат Ви е починал преди баща Ви, а снаха Ви е съпругата на брат Ви. Ако брат Ви е починал преди баща Ви, след смъртта на баща Ви съпругата на брат Ви няма дял от наследството на баща Ви. Ще наследите поравно Вие, майка Ви (съпругата на баща Ви) и детето на снаха Ви и брат Ви, което ще наследи по т. нар. заместване (вместо починалия Ви брат).
di_jenzie
Младши потребител

Назад към Семейни казуси