начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ОТКАЗ ОТ БАЩИНСТВО

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОТКАЗ ОТ БАЩИНСТВО

Мнениеот 710601 » 17 Апр 2010, 12:32

Здравейте! Моят казус е следният ... При кратка връзка между мъж и жена жената забременява. Мъжът не иска тази бременност от самото начало на врзката ...изобщо не иска деца по принцип. Но жената постига тази бременност и си я желае, въпреки децата, които има до момента от съпруга си. Т.е.т тя изневерява на съпруга си и забременява от любовника си. Износва детето и го ражда. Човека, от който е забременяла не е искал тази бременност, узнавайки за нея й е осигурил средства за аборт /уж по нейно желание/ , но ...детето е родено. В последствие тя се разделя със съпруга си - официален развод. И предявява претенции към бащата на третото дете. Какви са правата му да се откаже от това дете? Законови, разбира се. Или пък задълженията му да приключат с издръжката - без да има задължителния контакт с майката на детето?
710601
Младши потребител

Re: ОТКАЗ ОТ БАЩИНСТВО

Мнениеот Гост. » 17 Апр 2010, 12:54

:roll: И? Както казва и Мелка- очаквам продължението на темата, защото до тук е някак незавършено.
Този биологичен татко, като как ще плаща издръжка, след като не е оборена презумпция за бащинство и това дете има установен произход от бащата?
Или си питате- хипотетично?

А ако е установено, по съответния ред, че вие сте биологичния баща на това дете- няма как да се откажете от него. Някои тук опитват чрез държавен вестник :lol: , но не ги знам успели ли са. Та така. :lol:

Сериозно!- никой не може да ви задължи да поддържате контакт с майката на детето, но що се отнася до него самото- ще плащате издръжка, а един ден ще ви наследи.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 710601 » 17 Апр 2010, 13:07

Не, не е хипотетично. Заведено е дело за бащинство и с ДНК тест е установено, че той е бащата на детето. Не го е искал, но се е доверил на предпазните мерки, които жената е "взимала". Той е биологичния баща - това е факт.
710601
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 17 Апр 2010, 13:25

и като е факт, ок! явно искате да чуете тук, че бащата няма да бъде задължен да има контакт с детето! това е въпросът Ви!
да, задължение е издръжката, контактът на детето с бащата, също е задължение, но от морална гледна точка...от правна е право!
не се радвайте...не е за радост това!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот 710601 » 17 Апр 2010, 13:44

Не се радвам. Децата трябва да се създават с любов и отговорност. Не с ... цел! Жалко ...в случая и за "таткото" и за детето преди всичко! Защото то и на майка не е случило. Както и братчето и систричето му от екс-съпруга. Благодаря! Продължавам да си мисля за алтернативите пред моя познат ... приятел дори.
710601
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Апр 2010, 13:54

Е, вече започвам да се съмнявам в себе си.
Странно- винаги съм приемала децата за радостно събитие в човешкия живот и повод за щастие, но както напоследък често се уверявам- доста хора са нещастни, когато установят, че имат наследник.

А това малко човече, каква вина изобщо има? Никой не се замисля.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 710601 » 17 Апр 2010, 14:17

Не знам ... прекалено нова ми е ситуацията. Не само това човече ... и трите деца са в странна ситуация. Ощетени откъм родители. Лишени от един баща, за да се преследва другия . И ... в крайна сметка ... като се замисля - има хора, които биха били страхотни родители и които се молят за собствено дете, а съдбата не ги дарява с такова.И в същото време щедро дарява други - дето не ги заслужават. Няма справедливост на тази земя. Ниое дете не заслужава да расте без двама обичащи го родители! Никое!
710601
Младши потребител

Мнениеот Melly » 17 Апр 2010, 15:35

710601 написа:Не знам ... прекалено нова ми е ситуацията. Не само това човече ... и трите деца са в странна ситуация. Ощетени откъм родители. Лишени от един баща, за да се преследва другия . И ... в крайна сметка ... като се замисля - има хора, които биха били страхотни родители и които се молят за собствено дете, а съдбата не ги дарява с такова.И в същото време щедро дарява други - дето не ги заслужават. Няма справедливост на тази земя. Ниое дете не заслужава да расте без двама обичащи го родители! Никое!

Да, прав сте, обаче жУвотът е сУрав и кУрав... :!:
ЦВЕТЕН е като багрите на дъгата. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 710601 » 17 Апр 2010, 16:13

Да, така е. Ама точно този цвят ми е много "крещящ" и неразбираем, та ...да се допитам до по-знаещите и с по-богат опит от мен. Вече се отклонихме от темата. Благодаря на отзовалите се! :)
710601
Младши потребител

Назад към Семейни казуси