начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследствен имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен имот

Мнениеот natali_9 » 09 Дек 2009, 16:13

Здравейте!Имам следния въпрос.
По време на брака си наследихме с брат ми къщата на родителие си след смърта им.В моемнта искаме с брат ми да я продам, а имам проблеми със съпруга ми,обсъждаме темата за развод.Трябва ли да имам и неговото съгласие при продажбата при положение,че не живеем в наследената от мене къща?И има ли той някакви права върху сумата която ще получа?
Очаквам вашите отговори!
natali_9
Нов потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот nevin_alibriam » 09 Дек 2009, 16:25

Мъжът ви е вън от играта в случая!
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот natali_9 » 09 Дек 2009, 16:33

Благодаря за отговора!Трябва ли да разбирам,че дори и да нямаме подадена молба за развод мога да продам наследената от мене къща без неговото съгласие.Защото той ме заплашва че без неговия подпис не мога да извършва ниакаква продажба.
natali_9
Нов потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 09 Дек 2009, 16:47

оставете го да си вярва
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот namakak » 09 Дек 2009, 22:02

При продажбата пазете и документа за сделката от наследствения имот.Когато си купите имот на вашата наследствена стойност ще може при развод да докажете ,че е лично имущество.Ако го дадете под наем пазете и договорите с наемателя и данъците които плащате.Дори и да не се разведете със съпруга ви,пазете всички касови бележки за ремонт,фактури с работници,всички документи и протоколи на ваше име,в които сте вложили и доказания наем.
Най-добре назначете и един адвокат за вечно ползване,след като можете да си го позволите,без знанието на съпругът ви.Пазете и договора и от там :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот inspectora » 09 Дек 2009, 22:46

К`ъв е тоя адвокат дет` за вечно ползване ще го назначават :roll:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот namakak » 09 Дек 2009, 23:47

Всъщност за вечно ползване,грешката е моя.Личен адвокат за всякакви сделки,правни въпроси и защити.Дългосрочен имах предвид.
Обикновено такива вещи във всичко и всякакви казуси,не са само тези са упълномощено лице с недвижимите ви сделки,но има и такива които са ваши,след уговорена сделка.Личен адвокат на вас и семейството ви,на фирмата ви,на сделките ви,на вашите въпроси.
Хубаво е да има всеки такава възможност.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот natali_9 » 10 Дек 2009, 12:41

Изпращам Ви сърдечните си благодарности за съветите и разясненията по моя въпрос.Вече определено дишам по спокойно.
Пожелавам на всички весели празници! :) :)
natali_9
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 10 Дек 2009, 23:20

natali_9 написа:Изпращам Ви сърдечните си благодарности за съветите и разясненията по моя въпрос.Вече определено дишам по спокойно.
Пожелавам на всички весели празници! :) :)

Весели празници и на вас - спете спокойно. Няма да ви е необходим подпис на мъжа ви като подарък за коледа, за да се разпоредите с имота си ;)
inspectora
Активен потребител

Назад към Семейни казуси