начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля за помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ

Мнениеот elementa » 07 Дек 2009, 18:25

Здравейте значи имам следния проблем със жена ми се разделихме преди 2 седмици нямаме брак имаме една малка дъщеричка на 2,5год остави ни посреднощ и си замина, а сега ми казва че щяла да доиде и дами вземе детето детето е припознато от мен та въпросът ми е може ли да се направи нещо с което да се спре тази процедура?
elementa
Нов потребител

Re: Моля за помощ

Мнениеот boiko62 » 07 Дек 2009, 18:30

Освен да се разберете помежду си, а другия момент е дело
boiko62
Младши потребител

Мнениеот elementa » 07 Дек 2009, 18:36

а може ли да дойде така както казва майката на жена ми с полиция и да ми вземат детето днес ми се обадиха и ми казаха че утре ще доидат да я вземат и нищо неможело да ги спре лошото в случая е че бащата на жена ми бута пари на доста хора и ме е страх дане остана без малкото си съкровище
elementa
Нов потребител

Мнениеот boiko62 » 07 Дек 2009, 18:39

тъй като е малолетно то трябва да е при майка си и тя е в правото си, но трябва да се разберете помежду си
boiko62
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 07 Дек 2009, 18:40

Раната Ви е все още много прясна. Помнете, че войните до нищо добро няма да доведат. Ако можете да поговорите с нея, ще е най добре за всички, а най вече за детете. Незабравяйте, че и двамата сте родители на едно общо, и ваш дълг е да го отгледате , грижите, възпитате и обичате взаимно. Ако сте решили наистина да се разделяте, то най-доброто решение е да постигнете консенсус. А ако можете да съхраните цялото си семейство - то тогава от това по добро и хубаво няма. Мислете за детето. То се нуждае и от двама ви.п.п - и да ми вземат детето , то не е ваша собственост или вещ.
sisi19
Потребител

Мнениеот elementa » 07 Дек 2009, 18:48

преди всичко първо мисля за детето си не за първи път ни оставя и си заминава винаги съм и прощавал до сега бях решил да и простя и този път но тя не иска да се върне при нас а и родителите и имат прекалено голямо влияние над нея говорил съм с нея хиляди пъти но без ефект даже не иска и по телефона да говори вече с мен какви ли обиди не съм понесъл заради нея от родителите и но съм ги понесъл защото я обичам ужасно много,напълниха и главата с глупости и сега жена ми разправя че съм я взел заради парите на баща и а не заради това че я обичам незнам вече и аз какво да правя искам единствено да си запазя детето защото знам че ако я вземат няма да ми дадът да я виждам
elementa
Нов потребител

Мнениеот boiko62 » 07 Дек 2009, 18:50

в такъв случай всичко за теб минава през съд
boiko62
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 08 Дек 2009, 10:52

elementa написа:преди всичко първо мисля за детето си не за първи път ни оставя и си заминава винаги съм и прощавал до сега бях решил да и простя и този път но тя не иска да се върне при нас а и родителите и имат прекалено голямо влияние над нея говорил съм с нея хиляди пъти но без ефект даже не иска и по телефона да говори вече с мен какви ли обиди не съм понесъл заради нея от родителите и но съм ги понесъл защото я обичам ужасно много,напълниха и главата с глупости и сега жена ми разправя че съм я взел заради парите на баща и а не заради това че я обичам незнам вече и аз какво да правя искам единствено да си запазя детето защото знам че ако я вземат няма да ми дадът да я виждам

Господине, както казах вече, още раната ви е много прясна. В момента сте подвластен на личните си емоции, които ескалират в нараненото ви "АЗ". Факта, че казвате "детето си", говори за една ясна предпоставка за притежание. Разберете, ТО не ви е лична собственост, ТО е ваше общо, и същото е изградено по същия начин като вас двамата, носи същите чувства и емоции, то е ЧОВЕШКО ЖИВО СЪЩЕСТВО,УНИКАЛНА ЛИЧНОСТ която се изгражда в момента и вие ДВАМАТА като родители влияете най-много върху това.
защото я обичам ужасно много - запазето това, не го превръщайте във война.
[url][b]напълниха и главата с глупости [/b]и сега жена ми разправя че съм я взел заради парите на баща и а не заради това че я обичам [*] [*][/url] -а на вас тук ви е грешката, може би това е основанието тя да постъпи така. До колкото виждам не веднъж го е правила, което говори че явно доста пъти е била раздвоена за крайното си решение.
Поговорете с нея, и не и пълнете този път главата с глупости. Не отделяйте детето о майка му (до колкото виждам е и малолетно).Понякога човек е по-добре да остане сам за да може да усмисли грешките си. Не бързайте с развода. Няма човек който да е искал да се разведе и да не е станало. Но времето в такива случаи е най-ценното нещо. А докато тече, се постарайте да запазите контакта с нея и детето (тук вече е необходимо да вложите и мъжкия си чар и галантност). Не се страхувайте за нещо което е в бъдещето и не знаете дали това ще е така или няма да е така.
Пожелавам Ви успех, дано всичко се нареди с добро и за трима ви.
sisi19
Потребител

Назад към Семейни казуси