начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот liiii » 25 Сеп 2009, 15:34

Здравейте,

Като внсички тук и аз имам малки въпросчета, и ще се радвам ако някои отдели от безценното си време да ми отговори. Ще се постарая да бъда сбита и кратка. Наскоро ни напусна единствената сестра на моята майка, с която имат нот. Актове като съсобственички на наследствена селска къща в ид. Части, и съгласно решение на ОбСЗГ като наследнички на своя баща им е възстановено правото на собственист върху горски имот. Налице е и договор между двете сестри за доброволна делба на земеделски имоти. Майка ни знае, че починалата й сестра има и сметка в някаква банка, но какво точно има и коя е банката – никаква информация.
Тъй като тя е на възраст, от една страна - 77 г. и от друга, въпросните имоти, ако мога така да се изразя се намират в другия край на страната, за което предвижването ще е затруднено, бихме искали да знаем
С какви документи трябва да се снабдим предварително, за да може с един кратък престои да се уредят административните и юридически въпроси. Снабдихме се с у-ние за наследници, но тъй като леля ни никога не се е омъжвала, няма преки наследници, ни предоставиха празно у-ние за наследници. Какъв документ трябва да набави майка ми, с който да удостовери, че са сестри, да встъпи във владение на останалата ид. част от наследствената къща, да получи дела на изгубената си сестра от зем. земи и узакони на свое име реституирания горски терен и т.н.
Предплолагам, че може да имаме нужда и от нейно пълномощно за набавянето на необходимите документи.
Благодаря предварително на всички, които намерят време да отговорят.
liiii
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот liiii » 30 Сеп 2009, 09:16

:( Няма ли кой да отговори на въпросите ми ????
liiii
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот sunrise » 30 Сеп 2009, 10:11

Би трябвало Вие да декларирате родствената връзка, като я посочите и те да си направят справка. Ако не , вземете удостоворение за родствени връзки на името на майка си.
Пълномощно и то изрично при всички положения ще Ви трябва.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси