начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

наследствен имот дарение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследствен имот дарение

Мнениеот lisa1962pz » 22 Авг 2009, 10:18

Здравейте! Имам един казус на който нямам решение. Преди 8 години почина майка. Имам трима братя. Майка ми и баща ми имаха апртамент придобит по време на брака. След нейната смърт баща ми пожела да ми го дарят като апртамента се делеше половината на баща ми и на нас 4-те деца и баща ми. Направиха ми дарение с техните части /1/2 дяла на баща ми и 1/2 на нас 4-мата и баща ми/. Понеже баща ми е болен от рак и в скоро време ще си замине от този свят, ме интересува възможно ли е ако един от братята ми ако желае да развали дарението е възможно, след смъртта на баща ми. Как е законоустановен този въпрос. Благодаря предварително за отговора. И ако е възможно какво е необходимо да направя за да остане моя собственост, каквато е била волята на родителите ми! :?:
lisa1962pz
Нов потребител

Re: наследствен имот дарение

Мнениеот anni1897 » 29 Авг 2009, 10:58

В този форум има ли юристи, който могат да отговорят точно, ясно и конкретно или само се писателствува по казусите.
И как човек да си избере компетентен юрист, при наличните отговори или по-точно липсата на такива.
anni1897
Нов потребител

Re: наследствен имот дарение

Мнениеот sunrise » 31 Авг 2009, 10:39

anni1897 написа:В този форум има ли юристи, който могат да отговорят точно, ясно и конкретно или само се писателствува по казусите.
И как човек да си избере компетентен юрист, при наличните отговори или по-точно липсата на такива.

Има юристи, но те тоговарят само при добро желание. Не се бутайте неподготвен в чужда тема.
Към основното питане:Могат да искат разваляне на договора , ако се нарушава запазената им част от наследството. Няма начин да предотвратите при тяхно желание подобен иск.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси