начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Забрана от бившата жена за срещи с детето във време извън оп

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Забрана от бившата жена за срещи с детето във време извън оп

Мнениеот iririr » 03 Юли 2009, 12:05

Казусът е следният- като баща на детето си по съд. решение след развода имам право на контакти всеки 1-ви и 3-ти уикенд от месеца, както и един месец от ваканцията на детето. Стриктно спазвам режима на свиждане с детето си.Детето ми е първокласник, и тъй като работя в друг град по-често майка ми е посещавала училището да се интересува от развитието му ( аз самият съм бил в училището 2-3 пъти и съм се срещал с класната му 5-6 пъти).
Скандал с бившата ми жена се разрази, когато се срещнахме случайно на улицата по път за празненството по случай завършване на учебната година. Тя ни обвини с майка ми че не сме поканени, че я притесняваме и че нямаме място на празненството в училището.
Като следствие тя е подала жалба в районната прокуратура и ние се подписахме, че няма да я притесняваме и да доближаваме детето през останалото време.Правилно ли е това?
iririr
Нов потребител

Re: Забрана от бившата жена за срещи с детето във време извън оп

Мнениеот plamen_penev » 03 Юли 2009, 12:23

Ако всичко е така, както сте го описал, ще ви го кажа накъсо: бързо сте се предал!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 03 Юли 2009, 13:25

iririr написа:Казусът е следният- като баща на детето си по съд. решение след развода имам право на контакти всеки 1-ви и 3-ти уикенд от месеца, както и един месец от ваканцията на детето. Стриктно спазвам режима на свиждане с детето си.Детето ми е първокласник, и тъй като работя в друг град по-често майка ми е посещавала училището да се интересува от развитието му ( аз самият съм бил в училището 2-3 пъти и съм се срещал с класната му 5-6 пъти).
Скандал с бившата ми жена се разрази, когато се срещнахме случайно на улицата по път за празненството по случай завършване на учебната година. Тя ни обвини с майка ми че не сме поканени, че я притесняваме и че нямаме място на празненството в училището.
Като следствие тя е подала жалба в районната прокуратура и ние се подписахме, че няма да я притесняваме и да доближаваме детето през останалото време.Правилно ли е това?

А какво общо има Вашата майка с Вашето бракоразводно решение и регламентираните в него клаузи?! :evil: Решението не касае нея, а Вас. И аз да бях на мястото на бившата Ви съпруга, нямаше да ми бъде приятно подобно поведение от страна на майка Ви.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юли 2009, 13:33

По леко, моля...

Не е правилно, каквото и да сте подписали. Ако е протокол по 56 от ЗМВР- нямате място за притеснение. СР за режим на лични контакти не обвързва майка ви, но като родственица по права линия има право да се интересува от внучето.
А изнервени съпруги :lol: навсякъде, вие няма от какво да се притеснявате. Ако някой е недоволен- има си особен ред, за да защити правата си.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юли 2009, 13:40

katerinakuch написа:
iririr написа:Казусът е следният- като баща на детето си по съд. решение след развода имам право на контакти всеки 1-ви и 3-ти уикенд от месеца, както и един месец от ваканцията на детето. Стриктно спазвам режима на свиждане с детето си.Детето ми е първокласник, и тъй като работя в друг град по-често майка ми е посещавала училището да се интересува от развитието му ( аз самият съм бил в училището 2-3 пъти и съм се срещал с класната му 5-6 пъти).

А какво общо има Вашата майка с Вашето бракоразводно решение и регламентираните в него клаузи?! :evil: Решението не касае нея, а Вас. И аз да бях на мястото на бившата Ви съпруга, нямаше да ми бъде приятно подобно поведение от страна на майка Ви.

А Вие случайно да сгрявате , че майката на питащия е баба на детето.Случайно да сте чели чл.70 СК.Според вас трябва ли да се стига до приложението на ал.2 на същия текст.Айде малко по-сериозно!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 03 Юли 2009, 13:43

Чл.70 ал.2 от Семейния кодекс дава възможност на бабите и дядовците да предприемат/ако искат/ определени действия, свързани с осъществяване на лични контакти с внуците. Разбира се, че приложението на този член не е задължително /дори не е желателно по такъв начин да се уреждат отношенията между баби, дядовци и внуци/, но в написаното от питащия и то при наличие на развод не се споменава за дадена от съда и реализирана такава възможност от страна на неговата майка.
Не се учудвам, че е налице бракоразводно решение... 8)
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юли 2009, 13:58

Нещо не четете както трябва.Текстът дава право на бабата и дядото да имат лични контакти с внучето си , а ако им се пречи да искат от съдът да им определи режим.Явно им се пречи , явно трябва да се намесва съдът , за да може поредната обидена майка , който чрез детето си отмъщава на бившия и свекървата , да се озапти.Щото е много лошо и укорително , че бащата и бабата искали да отидат на празнеството на детето.Е , извинявайте ама прекалено е!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 03 Юли 2009, 17:54

Абе тази майка си е за озаптяване! Какво си мисли, че прави на детето си?
Обаче мисля, че не е по 56 от ЗМВР... iririr споменава РП... Акъла ми не го събира какво са правили там. Та нали iririr, не сте раздавал крушета пред училището? А и така да е, защо РП :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 04 Юли 2009, 13:51

Не е случайно, че са Ви накарали да подпишете, че няма да притеснявате майката и детето през останалото време. Щом това се е наложило, замислете се много добре както Вие, така и майка Ви какви ще са последващите Ви действия и поведение спрямо детето. Това явно е за Ваше добро.
В крайна сметка не всеки човек го карат да се подписва, че се задължава да не безпокои друг човек. Ако се е подписал, явно има защо...
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 04 Юли 2009, 14:01

REVOLUTION написа:Нещо не четете както трябва.Текстът дава право на бабата и дядото да имат лични контакти с внучето си , а ако им се пречи да искат от съдът да им определи режим.Явно им се пречи , явно трябва да се намесва съдът , за да може поредната обидена майка , който чрез детето си отмъщава на бившия и свекървата , да се озапти.Щото е много лошо и укорително , че бащата и бабата искали да отидат на празнеството на детето.Е , извинявайте ама прекалено е!

Защо отмъщение! Понякога някои свекърви наистина прекаляват в желанието си да се намесват в живота на децата си. В един момент се получава, че "пътят към ада е осеян с добри намерения". 8)
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юли 2009, 14:14

katerinakuch се изказа:
Ако се е подписал, явно има защо...

Яко-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о-о! :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 07 Юли 2009, 15:46

Явно отношенията Ви със съпругата ви не са цветущи.
1. ако празника не е попаднал в деня на личен контакт определен от съда, бившата ви си е в правото.
2. Личният контакт е за вас и детето, а не за майка ви.Ако майка ви има претенции за личен контакт с внучето си, то си има законов ред по който "ЕВЕНТУАЛНО" може и да получи.
3. Защо сте подписали??? След като сте прав, с подписа автоматично удостоверявате и признавате, че сте в нарушение.
4.Хубаво е, че се интересувате и искате повече контак с детето извън решението на съда(дано вашите посещения заедно с майка ви , да не са корисни цели)
sisi19
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 07 Юли 2009, 21:11

sisi19 каза:
2. Личният контакт е за вас и детето, а не за майка ви.Ако майка ви има претенции за личен контакт с внучето си, то си има законов ред

Това сериозно ли? Или просто се майтапите с iririr :shock:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Юли 2009, 21:25

Пенев, често те засичам в раздел семейни. Да не специализираш? :lol:

1. ако празника не е попаднал в деня на личен контакт определен от съда, бившата ви си е в правото.
Не е вярно! Но е дългичко, оставям да размислите какво значи режим на лични контакти, място на срещата/ публично!/ и...
2. Личният контакт е за вас и детето, а не за майка ви. Ако майка ви има претенции за личен контакт с внучето си, то си има законов ред по който "ЕВЕНТУАЛНО" може и да получи.
:) А Революшън така добре го е обяснил.... Само да се прочете.
3. Защо сте подписали??? След като сте прав, с подписа автоматично удостоверявате и признавате, че сте в нарушение.
Абсолютно НЕ вярно! Ако е протокол по чл. 56/ в което съм сигурна!/ ми... нищо не признава с него. Подписът удостоверява, че е запознат с ограниченията, които му препоръчват / не е точно, но си е точно това препоръка/
4.Хубаво е, че се интересувате и искате повече контак с детето извън решението на съда(дано вашите посещения заедно с майка ви , да не са корисни цели)
Неоснователно...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Imperator » 08 Юли 2009, 02:34

Оставям Ви да поразмислите, какво е определението на бивша жена и какво е определението за бивш съпруг.
poli_g написа:Пенев, често те засичам в раздел семейни. Да не специализираш? :lol:

Не е вярно! Но е дългичко, оставям да размислите какво значи режим на лични контакти, място на срещата/ публично!/ и...
2. Личният контакт е за вас и детето, а не за майка ви. Ако майка ви има претенции за личен контакт с внучето си, то си има законов ред по който "ЕВЕНТУАЛНО" може и да получи.
:) А Революшън така добре го е обяснил.... Само да се прочете.
Абсолютно НЕ вярно! Ако е протокол по чл. 56/ в което съм сигурна!/ ми... нищо не признава с него. Подписът удостоверява, че е запознат с ограниченията, които му препоръчват / не е точно, но си е точно това препоръка/
Неоснователно...
Imperator
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Юли 2009, 02:47

ТПЗ! :lol: / Дос03 да ме прощава, че заемам за ползване/
Аз пък се чудех какво ли би могло да е определението за вечният студент. От как се появи "мъж на хоризонта" / http://vbox7.com/play:015e1d76/ имам отговор и на този въпрос.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Юли 2009, 20:01

poli_g запита, констатирайки:
Пенев, често те засичам в раздел семейни. Да не специализираш? :lol:

Готвя се за кандидатстудентския, приятелко :lol:
А и да не кандидатствам (все пак съм старичък) нищо не пречи да се посмея на претециозни глупости тук. Нали не възразяваш? :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Семейни казуси