начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Присъждат минимална издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Присъждат минимална издръжка

Мнениеот betina » 03 Дек 2008, 13:46

Колеги, не се побирам в кожата си. СРС и ГСГ присъждат 30 лв. издръжка за дете на 4 години. Майката получава 240 лв. заплата, от които 40 лв. ежемесечно плаща за детска градина, за което съм представила документ. Бащата е в неизвестност и му е назначен особен представител. Градските съдии ги мързеше да гледат и дори не допуснаха разпит на свидетел. Ако образувам изпълнително дело и междувременно обжалвам ще направя ли нещата по сложни при евентуалното уважение на касационната жалба? От личен опит може ли да кажете струват ли си напъните за обжалване?
betina
Потребител

Re: Присъждат минимална издръжка

Мнениеот donna » 03 Дек 2008, 14:00

разбира се че си струва
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 03 Дек 2008, 14:51

А Вие колега колко поискахте, защото при мен, ако е с особен представител , той хич и не оспорва.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот betina » 03 Дек 2008, 15:18

Поисках максималния размер от 80 лева, които по други дела са присъждали без проблем. Особеният представител така лично е приел случая, сякаш ще ги плаща от джоба си :) Уместно ли е при положение, че ще обжалвам да вадя изпълнителен лист и да образувам и.д. и мислите ли, че като е с особен представител може да мине по бързата процедура, имайки предвид, че от адвокатската колегия трябва да преупълномощят служебния защитник?
betina
Потребител

Мнениеот portokal » 03 Дек 2008, 15:23

Особеният представител така лично е приел случая, сякаш ще ги плаща от джоба си

Съгласна съм, че 30 лв. са малко, но ме изуми горното изречение.
Каква му е работата на особения представител според Вас? Единствено да играе саксия?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Дек 2008, 01:22

:roll: И аз съм по скоро съгласна с последният пост...
Обаче, малко са- да, ама и не.
Малко сте претендирали!
Не са ви орязали много, просто сте пропуснали, че ще отчетат и детските надбавки от 25лв., които доверителката ви твърде вероятно взима.
За доказване на нуждите.... там ви е бил проблема по скоро.
Мисля ни спестявате доста от фактологията, но особеният представител/ именно той/ впоследствие може да е в положението на ответник по дело :!: Разбирам колегата, просто си е свършил работата.

За изпълнението, не видях да ви е отговорено- явно съдът се е произнесъл по реда на 242, няма пречка, въпреки че ще обжалвате, да предприемете нужното за образуване на ИД. Така или иначе ще плаща общината, а пък постановения размер е на минимума :!: По малка сума не биха ви присъдили, нали така. :)
Но това с бързата процедура- е, не ви разбрах, простете за което.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси