начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Удостоверение за раждане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за раждане

Мнениеот ralitsadecheva » 27 Сеп 2008, 14:07

Здравейте, Имам един един малък проблем и реших да се обърна към вас с надежда,че ще получа отговор. И така... Родена съм в гр. Кубрат но живея и уча в друг град трябва да си искарам нова лична карта, защото на старата срока й изтече. Обаче за това ми трябва удостоверение за разждане или акт за раждане незнам точно как се казва, и понеже това, което имахме в къщи се изгуби родителите ми трябва да ми изкарат ново от общината. Възможно ли е родител да вземе такова удостоверение без аз да присъствам понеже имам 18 години вече и дали е възможно това да стане без ходя чак до там??
ralitsadecheva
Нов потребител

Re: Удостоверение за раждане

Мнениеот REVOLUTION » 27 Сеп 2008, 14:48

Възможно е , но ще трябва да упълномощите с изрично пълномощно някой от родителите си!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ralitsadecheva » 27 Сеп 2008, 14:54

Благодаря за отговора, но това пълномощно от нотариус ли трябва да си го взема и знаете ли колко ще ми излезе като цена, защото нямам особена представа как стоят нещата и т.н.
ralitsadecheva
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Сеп 2008, 15:08

Пълномощното може да ви бъде съставено от адвокат.Не е нужна нотариална заверка на подписа.Може и вие да си го напишете. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ralitsadecheva » 27 Сеп 2008, 15:33

Е като го напиша аз как ще докажат ,че аз съм го писала това. Когато го напиша да отида при адвокат така ли се получава .... Съжалявам , че ви тормозя с такива въпроси просто ми е малко объркано...
ralitsadecheva
Нов потребител

Мнениеот valya77 » 27 Сеп 2008, 17:21

По отношение на пълномощното може да ви го състави и адвокат, но може и да ви го съставят в нотариална кантора, също така и вие може да си го съставите. Важно е то да бъде подписано от Вас, но според мен трябва Вашият подпис в това пълномощно да бъде нотариално заверен за да не се получат проблеми в съответната общинска служба. Все пак става въпрос за документ, който ще ви послужи за издаване на документ за самоличност.
valya77
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Сеп 2008, 17:32

В ЗГР няма такова изискване( за нотариална заверка) относно формата на упълномощителната сдекла.Разбира се ако питащата има някой излишен лев, може и да си го завери.Не пречи!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Сеп 2008, 23:24

То по закон наистина не се изисква нотариална заверка на пълномощното, но за съжаление на практика институциите си искат такова - иди после се разправяй с тях и им обяснявай. Така че - по-добре да даде 3.60 лв. с ДДС и ще си спести един куп излишни ядове.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Сеп 2008, 09:38

Kalahan какво е снимано на аватара ти?Много е ситно и не мога да го различа. :(
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 28 Сеп 2008, 12:09

REVOLUTION написа:Kalahan какво е снимано на аватара ти?Много е ситно и не мога да го различа. :(

Това е една картините на Ешер, когото много харесвам, казва се "Relativity" и представлява оптична илюзия. Не можах да направя по-голям аватар, беше цели 30 КБ в началото и доста си играх, докато го направя с фотошопа на 3 КБ. То не че съм много на "ти" с фотошопа де.
Ето и други интересни картини на Ешер...за който се интересува.
http://www.mcescher.com/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Сеп 2008, 14:47

Мерси.С удоволствие ще разгледам! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Семейни казуси