начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Двубрачие!Помогнете ми бързо

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Двубрачие!Помогнете ми бързо

Мнениеот triana » 17 Сеп 2008, 20:10

Имам запитване към съфорумците, ако може някой да ми помогне много ще съм му благодарна!
Проблемът е такъв, че гражданин на РБългария има сключен брак в БГ.Няма развод. И е сключил брак в САЩ с чужденка. И така има два брака в две държави. Кой може да докаже за съществуването на брака в САЩ, към посолството на САЩ ли да се обърна или къде другаде ? Как може да се докаже такъв брак?
Който може да даде такава информация адвокат или някъде другаде да попитам?
Много Благодаря :wink:
triana
Нов потребител

Мнениеот laridi » 17 Сеп 2008, 23:32

Мда, при адвокат.
Ама защо Ви е да доказвате, че има брак в САЩ да си двуженец е незаконно. Да не сте Вие българската съпруга :lol:
А като ми разправяш патрона ми преди време една такава история, аз си мислех, че се кодоши, но свят шарен :lol:
Интересно как американците са го оженили?
laridi
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 18 Сеп 2008, 10:54

И по-тежки случаи има. Един, през която държава не беше минал, там не се беше женил :lol: :lol: :lol:
Към питащата- без екзекватура бракът, скл. в САЩ, не важи в България.
Законодателството на САЩ допуска брак, сключен в Бг., да бъде разтрогнат в САЩ, като това е възможно там както по съдебен, така и по административен ред (в някои щати). Но този развод също се нуждае от екзекватура в Бг, и ако е извършен по адм. ред, няма шанс екзекватурата тук да бъде осъществена.
За подробности наистина се обърнете към адвокат.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Dtenev » 20 Сеп 2008, 19:58

и все пак каквото и да ви посъветват ОТ чл.179(1) НК по добро лекарство няма. :lol:
Dtenev
Нов потребител

Назад към Семейни казуси